Přejít k hlavnímu obsahu

Nestačí vám 144 ani 240Hz? ASUS a NVIDIA představují nové monitory s obnovovací frekvencí 360Hz

6. 1. 2020 | 15:01 Všechny hry
NVIDIA oznamuje nové monitory pro esport s podporou G-SYNC, které disponují průlomovou frekvencí 360Hz i stylovým designem uzpůsobeným pro soutěžní hraní. Označuje se jako šestkrát rychlejší než tradiční monitory.
ASUS ROG Swift 360
ASUS ROG Swift 360

Ve světě soutěžního hraní mohou o úspěchu rozhodovat pouhé milisekundy. Společnost NVIDIA proto oznámila nové monitory s podporou G-SYNC a 360Hz obnovovací frekvencí. Jde o doposud nejrychlejší obrazovky pro esport a soutěžní hraní. Snímky jsou na nich zobrazovány jednou za 2,8 milisekundy, tedy až šestkrát častěji než na běžných herních monitorech nebo televizích.

NVIDIA a ASUS předvedou ASUS ROG Swift 360, první 360Hz G-SYNC monitor na světě, na letošním veletrhu CES konaném v Las Vegas tento týden. Displej, který přijde na trh později v tomto roce, je skvělou volbou k nejrychlejším grafickým kartám GeForce RTX pro dosažení nejlepšího zážitku ze soutěžního hraní.

Velký narůst v počtu účastníků a výher v esportových turnajích

Komunita esportu a kompetitivního hraní velmi rychle expanduje. Více než 60 % majitelů GeForce po celém světě se věnuje soutěžnímu hraní každý měsíc. Součet odměn na turnajích v roce 2019 dosáhl 211 milionů amerických dolarů, což je 29% nárůst oproti roku předešlému. Také sledovanost těchto turnajů zaznamenala strmý nárůst, přes 450 milionů diváků sledovalo během loňska soutěžní turnaje živě.

Navrženo pro profesionální esportovce – ASUS ROG Swift 360

ASUS ROG Swift 360 byl vyvinut ve spolupráci se společností NVIDIA a je navržen přímo pro využití v esportových soutěžích. Díky 24,5” obrazovce bude každý pixel v zorném poli hráče. ASUS ROG Swift 360 nabízí elegantní povrchovou úpravu typickou pro sérii ASUS ROG, která se bude skvěle vyjímat na turnajích i v pokojích opravdových hráčů.

  • Extrémní obnovovací frekvence: 360Hz pomůže dosáhnout křišťálově čisté vizuální stránky, extrémně nízké latence systému pro rychlejší reakční dobu a plynulého pohybu, díky kterému profesionální hráči udrží svůj cíl snáze na mušce
  • Navrženo pro esport: 24.5” full HD displej, na kterém hrají skuteční profesionálové
  • Čistý obraz: Hraní bez rušivého tearingu, záškubů, problikávání nebo artefaktů v obraze díky technologii NVIDIA G-SYNC VRR
  • Kvalita zaručená společností NVIDIA: Všechny monitory s certifikací G-SYNC procházejí přísným procesem schvalování čítajícím na 300 testů obrazu. Díky tomu jsou zaručeny špičkové vlastnosti i konzistentní úroveň kvality

Společnost NVIDIA bude předvádět nový 360 Hz G-SYNC monitor na svém stánku v hotelu Wynn během letošního veletrhu CES. Součástí prezentace bude několik příkladů z oblasti esportu o tom, jak 360 Hz vylepšuje hráčovo zaměřování, sledování cíle a celkové vnímání hry.

Štítky: ASUS, nVidia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.