Přejít k hlavnímu obsahu

Neznámé po postupu na Czech HS Masters: Upřímně jsem moc nečekal, že by to opravdu mohlo vyjít

24. 7. 2020 | 21:09 Hearthstone
Druhým postupujícím z poslední kvalifikace, kterého si vyzpovídáme, je Jiří "neznámé" Žalud. Co na sebe prozradil tento hráč?
Czech HS Masters
Czech HS Masters

Ahoj, poslední kvalifikace je za námi, jak se těšíš na finále?

Ahoj, na finále se moc těším. Celý tenhle koncept, který se vytvořil, se mi moc líbí, dává to možnost méně známým hráčům, jako jsem třeba já, se prosadit. Opravdu jsem rád, že se mi to povedlo a budu moct být součástí tohoto velkolepého finále a porvat se o spot na MT, který by pro mě byl jinak v podstatě nedosažitelnou metou.

Jaké decky jsi pro kvalifikaci využil? Dokážeš říct, jaký z nich byl ten nejlepší?

První tři kvalifikace jsem hrál Highlander Mage, Dragon Highlander Priesta a Dragon Spell Druida. Ve většině případů jsem byl ale smutný, že mi to za Druida nepřišlo, proto jsem ho v poslední kvalifikaci vyměnil za Bomb Warriora, kterého jsem si nakonec stejně zahrál z 8 zápasů jen jednou (směje se). Takže mě skrze celý turnaj potahaly první dva výše jmenované balíčky, obzvláště Priest byl dost suverénní.

Už známe všechny postupující, kdo si myslíš, že je největším favoritem?

3) Když se podívám na soupisku vidím spoustu zvučných jmen, nad kterými nikdo nevyniká, a i ne tolik zvučná jména. Ta ale můžou překvapit, protože když už se někdo dostal až sem, tak prostě nemůže být špatný hráč. Ale kdybych si musel vsadit, tipl bych Parduba, nebo Jobsada. 

Nakonec ti postup do finálového víkendu vyšel. Počítal jsi s tím, že by se úspěch mohl dostavit? Přeci jen už jednou jsi tomu postupu měl blízko.

Upřímně jsem moc nečekal, že by to opravdu mohlo vyjít. Ve swissu a následné TOP 16 byla spousta kvalitních hráčů, takže jsem věděl, že to bude hodně těžký a bez štěstíčka to nepůjde.

V neděli jsi musel vyhrát nad Eddiem a MJKingem, což jsou oba kvalitní hráči. Měl jsi někdy v těch sériích pocit, že to už nemůžeš vyhrát?

Eddie prošel swissem se skóre 6:0 a MJKing je zase na EU ladderu na pozici 7. Takže jsem do obou zápasů vstupoval s velkým respektem. Proti Eddiemu jsem se cítil po první prohře dost nekomfortně, ale naštěstí mě potahal kvalitní box na sedmém kole, jinak bych to měl za Mága proti Hunterovi strašně těžké. Proti MJKingovi jsem si s Mágem proti Warriorovi věřil, protože hraju svůj oblíbený Polymorph, který soupeř nerespektoval, a to ho stálo rozhodující hru.

miluju videohry a hlavně ligu legend