Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja, Dr Disrespect nebo CouRage nestreamovali a podpořili tak Blackout Tuesday

3. 6. 2020 | 07:00 Twitch.tv
Na protesty a nepokoje kvůli tragické smrti George Floyda navázalo úterý, které po celém světě neslo název Blackout Tuesday. Na stranu hnutí Black Lives Matter se postavili i největší streameři, kteří se rozhodli nestreamovat a podpořit tak demonstranty.
Blackout Tuesday
Blackout Tuesday

Ninja sdělil jako jedna z největších osobností mezi streamery, že v úterý si dává od sociálních sítí a streamování pauzu. Byl jedním z prvních, ale rozhodně ne jediným z největších streamerů světa, kteří se rozhodli k podobnému kroku. V ranních hodinách oznámil den bez streamu také TimTheTatman, který se běžně od vyjádření k politice spíše distancuje. Sám však uznal, že tato situace je pro celé USA i jeho samotného natolik důležitá, že v tomto případě udělá výjimku.

Černé čtverce na své profily brzy přidala celá řada dalších streamerů. Například CouRage sdělil na svém Twitteru, že nebude vydávat své YouTube video a přidal odkazy na webové stránky Black Lives Matter se sdělením, aby si lidé udělali vlastní obrázek. Hnutí podpořil také Dr Disrespect, který se místo dlouhých slohů vyjádřil jen pěti smajlíky s různými barvami kůže. Protestům a demonstracím vyjadřuje svou podporu obrovská část herní komunity, včetně největších herních organizací, jako jsou TSM, Team Liquid nebo Cloud9 a spousty dalších.