Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja se stále obává drbů – kvůli streamování se ženami

29. 1. 2021 | 11:40 Twitch.tv
V novém rozhovoru pro New York Times Magazine se populární streamer Ninja vrátil ke komentářům, které řekl již v roce 2018, a také promluvil o své budoucnosti.
Ninja
Ninja

V roce 2018 oblíbený streamer Tyler „Ninja“ Blevins uvedl, že nestreamuje se ženami mimo skupinové prostředí, aby se vyhnul případným drbům a obtěžování, ať už kvůli jakékoliv ženě, s níž by streamoval, sobě nebo své rodině. Jeho názor na toto téma se dodnes nezměnil a vidí v tomto svém pravidlu způsob, jak se vyhnout problémům, nikoliv problém sám o sobě. V rozhovoru také zmínil, že je „neuvěřitelné“, co lidé říkají ženám online.

Obvinění (z flirtování nebo nevěry) jsou tím, co mě přimělo to říct o ženských hráčkách (v roce 2018). Věděl jsem, že udělám cokoliv, co bude v mých silách, abych zajistil, že nikdo nemůže začít s pomluvami nebo vytvořit youtubová clickbaitová videa „Ninja poslední dobou hraje hodně s touto osobou. Flirtují spolu. Tady je klip.“ Víte, jak zajistit, že se to nestane? Nedovolíte, aby se to stalo! Tohle mi běželo hlavou. Stále si stojím za tím netrávit mnoho času o samotě s ženou obecně, pokud jsi ženatý muž. Myslím tedy, může být tvoje nejlepší kamarádka, to je naprosto v pohodě. Pokud ale náhodně začnu hrát s ženou, kterou nikdo nezná, lidi začnou mluvit. Takže pokud budu hrát s hráčkami, bude to ve skupině, takže to není interakce jeden na jednoho.

V roce 2018, když se Ninja o svůj pohled na důsledky streamování s ženami na Twitchi podělil poprvé, vzbudil poměrně velké diskuse. Mnoho lidí ho kritizovalo a přirovnávalo ho k bývalému americkému viceprezidentovi Mikeu Penceovi a jeho pravidlu, že nikdy nejí s ženou o samotě, pokud to není jeho manželka. Toto pravidlo stojí za nerovnostmi především v politickém a profesionálním kontextu – ženy jsou nespravedlivě omezovány vyloučením z možnosti vzájemné interakce s mocnými muži (jeden na jednoho). V kontextu Twitche by mohlo dojít k tomu, že by vznikla síť populárních mužů, kteří vylučují ženy, když už ne zcela, tak alespoň významně.

Našly se ovšem hlasy, jež Ninju v jeho názoru podpořily. Streamerka Suto potvrdila, že to, že Ninja hostoval její stream, vedlo ke konspiračním teoriím o jejích záměrech. Podle ní je Ninjovo rozhodnutí o respektu. S tím souhlasila také další streamerka Valkyrae, když napsala: „Nemá to NIC společného s tím být sexista. A neučí to děti nehrát s ženami. Mělo by to jen ukázat ostatním, že je důležité dát přednost zdraví svých vztahů před prací.“

Očividně se na Ninjově pohledu od té doby nic nezměnilo. Pokud se jedná o streamování s ženami jeden na jednoho, streamer říká, že „nemá ten luxus.“ Uvedl také, že se to liší od nějakého Joea, který si může zajít s kolegyní na skleničku a „všem je to úplně fuk.“

V rozhovoru došlo zároveň na téma dalších druhů obtěžování a rasismu v online prostoru. Doporučuje rodičům, aby poslouchali, co jejich děti říkají ve videohrách, když si myslí, že je nikdo neposlouchá, a mluvili s nimi o otázkách rasismu.

Když hrají a jejich první interakce s rasismem je, že jejich kamarádi říkají to slovo na „n“ a nemají tušení, co to je – co když to bylo na mém streamu? Je to moje práce mít tenhle rozhovor s tím dítětem? Ne, protože první věc, co mě napadne je: „To děcko to dělá jen proto, aby mě vytrollilo.“ Když někdo použije rasovou nadávku na streamu někoho jiného, může to potenciálně vést k tomu, že bude streamer zabanován. Je to hrozné, ale je to první věc, co mě napadne.

Sám streamer se znovu omluvil za užití onoho slova na „n“ ve vlastním streamu, kdy se mu „zamotal jazyk nejhorším možným způsobem“, když zkomolil text písně. V případě vašeho zájmu si můžete celý rozhovor přečíst zde. Ninja zůstává i nadále jedním z neobyčejně oblíbených streamerů, a to navzdory tomu, že se přesunul na platformu Mixer a následně zpět na Twitch poté, co aktivita Mixeru byla ukončena. V poslední době se snaží streamovat méně a hledá jiné možnosti ve své kariéře, třeba dabování. Nedávno oznámil, že bude mít hlavní roli v animované televizní show.

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: Ninja