Přejít k hlavnímu obsahu

Ninjas in Pyjamas obměňují sekci, přijímají dva Čechy

22. 4. 2020 | 18:27 Dota 2
Po velice vydařeném Online Majoru pro evropský a CIS region se rozhodla švédská organizace přijmout Chicken Fighters pod svá křídla. Týká se to i dvou českých hvězd.
Saberlight
Saberlight

Ninjas in Pyjamas na svém twitterovém profilu oznámili, že přijímají celý tým Chicken Fighters do svých řad. Saberlight a Supream však nebudou prvními zástupci CZ/SK regionu, kteří reprezentují jejich barvy. Už v minulosti za NiP hrál Slovák Oliver "Skiter" Lepko.

Organizace se tak, jak už dříve avizovala, kompletně přesouvá do Evropy. Dříve za ni hrál Američan Saahil "Universe" Arora, jehož vedení propustilo ne kvůli špatným výkonům, ale kvůli koronavirové krizi a ztíženým podmínkám pro hraní zápasů a trénování. Jeho ping z USA byl totiž příliš vysoký a v současné situaci organizace nenašla jiné východisko. Další ranou pro NiP byl odchod dalšího Američana, který s Universem tvořil skvělý tandem. Peter "ppd" Dager, stejně jako Universe mistr světa z roku 2015, ukončil svou kariéru a odešel do hráčského důchodu. Zbylí hráči i náhradníci byli propuštěni a nová éra NiP začíná.

Slepice se přeměnily na nindžy. Po několika měsících hraní bez organizace jsme nadšení, že za námi teď stojí a pomáhají nám profesionálové. Jsem šťastný, že mohu ohlásit, že budeme součástí NiP.

prohlásil Akbar "Sonneiko" Butaev, kapitán týmu.

Sestava Ninjas in Pyjamas

 Švédsko Charlie "CharlieDota" Arat
 Česká republika Ondřej "Supream" Štarha
 Česká republika Jonáš "Saberlight" Volek
 Švédsko Adrian "Era" Kryeziu
 Rusko Akbar "Sonneiko" Butaev