Přejít k hlavnímu obsahu

Nově objevený jump bug umožňuje vyhnout se poškození z pádu

24. 2. 2020 | 08:00 Counter-Strike 2
Zajímavý bug, který byl objeven v CS:GO, hráčům umožňuje vyhnout se fall damage či ztišit jejich dopad na zem. Jak ho můžete sami využít?
CS:GO
CS:GO

Bhoping či crouch jumping patří k podstatným součástem pohybu v Counter-Strike, a i když se těm, co tyto techniky neovládají, můžou zdát nefér, ve hře mají své místo. To se ale úplně nedá říct o mechanice spojené se skákáním, která umožňuje obří výhodu v podobě anulování fall damage. Vedle toho také umožňuje hráčům jejich dopad ztišit a ponechat svoji rychlost. Dá se tedy označit přímo jako jump bug.

PLAYzone Challenge 2020

Tento bug spočívá v šikovném načasování puštění tlačítka využívaném pro skrčení, což samotné stačí pro zbavení se poškození z pádů a snížení jeho hlasitosti. Vzhledem k ponechání rychlosti lze navíc v kombinaci s opětovným skokem dosáhnout dalekého doskoku a hráči ovládající tuto techniku, která prakticky jistě ve hře není zamýšleně, tedy získávají opravdu pořádné výhody.

Jak lze tento skill ovládnout a čeho konkrétně s ním můžete dosáhnout, najdete níže ve videu od BananaGaming, který jej rozpitval. Jak můžete vidět, rozhodně nejde o jednoduchou záležitost, trénink se ale v tomto případě nejspíše vyplatí. Bug totiž vzniká kvůli mechanice hluboce zakořeněné přímo v tom, jak hráči vůbec reagují při interakci s terénem, a je tak docela dost možné, že fixu se nikdy nedočká.

miluju videohry a hlavně ligu legend