Přejít k hlavnímu obsahu

Nové změny v matchmakingu

7. 8. 2019 | 00:01 Dota 2
Nový update přináší změny v matchmakingu a MMR systému.
Aegis
Aegis

Vývojáři ve svém prohlášení uvedli, že spolehlivý matchmakingový systém je důležitým faktorem pro dobrý zážitek ze hry. Stávající systém, fungující již velmi dlouhou dobu, se znenadání změnil. Stanovily se dvě nové kategorie, Core a Support, které nahradily stávající Solo a Party, jež s námi byly prakticky od začátku. Před každou hrou si vyberete jednu nebo dvě role, které chcete hrát, podle toho vás hra přiřadí ke vhodnému zápasu na základě role, kterou jste si vybrali a podle výsledku zápasu vám zvýší nebo sníží patřičné MMR.

Hlavním argumentem pro tuto změnu byl fakt, že většina hráčů má svou oblíbenou roli, kterou hraje nejčastěji, a tudíž ji hraje lépe než ostatní role, což se odráží v jejich MMR. Pokud jsou však okolnostmi přinuceni hrát jinou roli, než na jakou jsou zvyklí, jejich výkonnost neodpovídá jejich hodnocení.

Zatím jsou změny implementované pouze na zkoušku. Vývojáři prosí o zpětnou vazbu a nahlašování bugů i s číslem zápasu. Na změnách MM systému a jeho algoritmů plánují pracovat i v příštím roce.

Štítky: update