Přejít k hlavnímu obsahu

Novinky u Fnatic! Příchod šestého hráče, ale i oficiální změna na postech

22. 4. 2021 | 18:20 Counter-Strike 2
Hráči Fnatic nezažívají v poslední době příliš dobré období, což dokazuje až 19. místo v HLTV žebříčku. Vedení se proto rozhodlo zaexperimentovat a přivést šestého hráče Peppzora. Zároveň se také potvrzují spekulace o změně na postu snipera, kam se oficiálně přesouvá Jackinho.
Fnatic
Fnatic
Zdroj: HLTV.org

Legendární organizace Fnatic prochází od jara loňského roku těžkým obdobím, které snad ani jednou nevidělo světlo na konci tunelu. Výsledky jsou bídné a a tento trojnásobný vítěz Majoru se nachází jen kousek od propadu mimo světovou dvacítku! Byť jen menší změna byla určitě potřeba, a proto Fnatic oznámili nového šestého hráče, kterým se stává Peppe "⁠Peppzor⁠" Borak. Tento osmnáctiletý talent zatím nehrál v žádném stabilním týmu a své výborné výkony ukazoval především v různých mixech.

Trenér Andreas "⁠Samuelsson⁠" Samuelsson ho popsal jako jednoho z největších talentů této doby, zároveň jsme se ale dozvěděli, že prozatím zůstane jen vpovzdálí a bude se postupem času začleňovat do chodu celého celku. „Jak už to některé ostatní týmy zažily, soupiska šesti hráčů ještě není dokonalým systémem, ale tento experiment prozatím přinese pro naši soupisku potřebné probuzení a umožní Peppzorovi rozvíjet svůj fenomenální talent mimo tlak oficiálních zápasů," zmínila organizace.

Další menší novinkou u Fnatic je změna postů. Spekulace se potvrdily a mladý Jack "⁠Jackinho⁠" Ström Mattsson bere oficiálně do svých rukou AWP, legendární Jesper "⁠JW⁠" Wecksell pak přesedlá k puškám.

Organizace pak dále trochu naznačila svoje plány do budoucna. Není vyloučené, že by se opustilo od kompletní švédské soupisky a zamířilo se hledat i do mezinárodních vod, kde by se bezesporu našlo více nadějných hráčů. Toto jsou slova vedení k této záležitosti: „Jsme nesmírně hrdí na historii naší švédské organizace, ale momentálně nejsme spokojeni se současným stavem a naše rozhodnutí zůstat plně švédským týmem má své nevýhody, pokud jde o dostupné množství talentů, které lze okamžitě začlenit. Možnost přijímat mezinárodní talenty je něco, o čem budeme s návazností na vývoj aktuální soupisky přemýšlet."

Fnatic se tedy chtějí za každou cenu vrátit mezi světovou špičku a tyto kroky jim mohou určitě pomoct. Zda se něco zlepšilo, poznáme zřejmě až na Flashpoint 3, jehož začátek je naplánován na 10. května.

Soupiska Fnatic tedy po menší změně vypadá následovně:

 Švédsko Jesper "⁠JW⁠" Wecksell
 Švédsko Freddy "⁠KRIMZ⁠" Johansson
 Švédsko Ludvig "⁠Brollan⁠" Brolin
 Švédsko Maikil "⁠Golden⁠" Selim
 Švédsko Jack "⁠Jackinho⁠" Ström Mattsson

 Švédsko Peppe "⁠Peppzor⁠" Borak (šestý hráč)
 Švédsko Andreas "⁠Samuelsson⁠" Samuelsson (trenér)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: fnatic, JW, Jackinho, Peppzor
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.