Přejít k hlavnímu obsahu

Nový supertým na domácí scéně? O Hitpoint Masters spolu zabojují Sawyor, Hiro i Random!

29. 5. 2020 | 06:59 League of Legends
Na česko-slovenskou scénu se vrací Hiro a Sawyor, kteří spolu s předními tvářemi domácí ligy zabojují o místo v Hitpoint Masters. Kupodivu sestavu prozatím neuvidíme v žádné organizaci a bude o to zajímavější sledovat, v jakých barvách tuhle pětici prvotřídních hráčů nakonec uvidíme.
Sawyor
Sawyor

Do domácích turnajů se znovu vrací Hiro se Sawyorem. Marksman Hiro si na jaře zahrál balkánskou ligu EBL za tým Crvena Zvezda, ale na EU Masters bohužel těsně nepostoupil. Jungler Sawyor má za sebou split v Phelan Gaming, který na Ostrovech obsadil v UKLC až 6. místo. Velkou ránou bude pro eSubu odchod i druhého ze solo lanerů. Randoma přitom již mnozí viděli jednou nohou v nějaké velké zahraniční lize, ale nakonec od domácí jedničky odejde v rámci česko-slovenského regionu. 

Na toplane nastoupí slovenský plejer Ondrej "Wondro" Kenda, který po odchodu z CZC.eSuby dokázal uhrát v jarním splitu druhé místo na Hitpoint LEGENDs po boku spoluhráčů ze Cyber Gaming. Týmovou sestavu uzavírá Dominik "Annyeong" Honzák na pozici supporta. Všestranný hráč si za svou kariéru vyzkoušel na domácí scéně úplně všechny role, ale nejsilněji možná vypadal až právě jako support, když patřil k nejsilnějším článkům sestavy RAMS.

Dostat se do Hitpoint Masters by pro tento tým neměl být žádný problém a nic na tom nemění ani fakt, že musí začínat v otevřených kvalifikacích. V rámci česko-slovenské scény se nejvíce mluví o možném angažování sestavy profesionální organizací SINNERS, která letos velmi úspěšně vstoupila na domácí scénu ve hře CS:GO, ale ve hře ale bude dozajista hned několik herních organizací. Do kvalifikace tým nastoupí pod názvem Repre Gold, kvůli zastoupení agenturou eSports repre. Tento nový subjekt má za cíl právně zastupovat české a slovenské hráče a pomoci jim při vyjednávání smluv a plánování profesionální kariéry.