Přejít k hlavnímu obsahu

Nový update opravuje Deagle, přináší velké změny na Vertigo a 1v1 warmup

17. 4. 2020 | 09:50 Counter-Strike 2
Valve se v poslední době s CS:GO updaty rozjelo ve velkém. Po nedávném balancování zbraní přišel tentokrát další významný update. Po několika měsících došlo opět na výrazné změny na Vertigu, došlo i k opravě Desert Eagle, který už nestřílí při výskoku přesně. Přidává také dlouho žádanou možnost vidět crosshair spoluhráčů a dokonce 1v1 arény při warmupu.
New Vertigo
New Vertigo

Začněme změnou, která opravuje přešlap z posledního updatu. Po něm se totiž stal Desert Eagle extrémně silný a při výskoku střílel přesně. To vývojáři vyřešili přidáním parametru innacuracy jump apex, který zajišťuje, že při výskoku se zbraň chová stejně jako dřív, při dopadu však střílí okamžitě přesně. Připomeňme, že změna, kterou Desert Eagle obdržel minulý týden, byla právě z důvodu, že po dopadu stále střílel deagle nepřesně.

Komunitou dlouho žádaná vlastnost byla možnost vidět nastavení crosshairu svých spoluhráčů. Valve konečně vyhovělo hlasu hráčů a my tak při sledování ostatních hráčů ve hře můžeme nejen vidět, s jakým crosshairem hrají oni, ale můžeme jej dokonce okamžitě zkopírovat a hrát s ním. Kromě samotných hráčů budou z této změny těžit i diváci profesionálních zápasů, kteří nově uvidí crosshair každého z hráčů přímo ve vysílání.

Vývojáři přišli také s novým experimentem při warmupu, nově se totiž hráči v módu Wingman (2v2) rozstřílí v 1v1 arénách. Tyto arény jsou zatím pouze na mapách Train a Vertigo, pokud však bude kladná odezva, dočkáme se 1v1 také na ostatních mapách a v kompetitivním módu.

Train 1v1

Opět jsme svědky velké řádky úprav na mapách, přičemž tradičně se nejvíc změnilo Vertigo, které se dočkalo velkých úprav na B site. Ten je teď oproti předchozí verzi téměř k nepoznání. Bylo odstraněno okno z midu, které je nově nahrazeno novým oknem blíže k CT spawnu. Menších změn se dočkaly také schody na B site, ke kterým je teď zúžená přístupová cesta. Na A site byla dřevěná stěna nahrazena kovovou, což znamená konec wallbangů. Zrychlí se také rotace, do spodního patra byl totiž přidán nový konektor, který spojuje přístup na rampu a schody.

Fanoušky esportu potěší, že do záložky Events ve Watch menu jsou nově přidány také online turnaje, což zvýší divákům přehlednost.

Mezi další změny patří například změny na nových mapách Anubis a Chlorine či na Danger Zone mapě Jungle. Stejně tak přibylo 7 nových music kitů a byly přesunuti holubové na mapě Train tak, aby je již CT hráči nemohli vidět.

Kompletní výpis změň naleznete na CS:GO Blogu.

Vertigo
Štítky: CS:GO update
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.