Přejít k hlavnímu obsahu

O víkendu odstartoval světový šampionát v PUBG, hned v úvodní fázi překvapivě pohořel Team Liquid

11. 11. 2019 | 21:08 PUBG: Battlegrounds
Měsíc listopad bude ve světě esportu měsícem PUBG, na programu je totiž PUBG Global Championship 2019. Ze všech koutů světa se kvalifikovalo 32 týmů, které se ve třech víkendech postupně utkají o korunu krále a minimálně milion dolarů za výhru. Za námi je nyní ten první, kde se s turnajem už rozloučila některá zajímavá jména.
PUBG Global Championship 2019
PUBG Global Championship 2019

Úvodní fáze světového šampionátu v PUBG rozdělila týmy do dvou šestnáctičlenných skupin, kde se vždy odehrálo šest map. Osm týmů postoupilo rovnou do semifinále, na druhou polovinu čekal nůž na krk. Z nedělní dodatečné eliminační skupiny totiž do druhého víkendu postoupila další osmička týmů.

Nejtěžším prvkem adaptace pro jednotlivé týmy bylo rozlosování skupin, kdy například do skupiny B padlo několik týmů, které hrají ve svých regionálních ligách totožné landing spoty. Přesně na tohle doplatil i jeden z největších papírových favoritů. Team Liquid ve své skupině, kde se musel vzdát Pochinek a Pecada, uhrál pouhých 13 bodů a vypadalo to s ním bledě. Pokus o záchranu nastal, ale přišla pouze záhuba a smutek ve tvářích. Zatímco Liquid a dva další Evropani tedy skončily, FaZe Clan a TSM potvrdili svou dobrou formu.

Turnaj, který ke svým základním dvěma milionům dolarů nasbíral skrze in-game skiny další minimálně milion, pokračuje v noci z pátku na sobotu. Postupně nás během tří pozdních večerů čekají jednotlivé kombinace skupin, ze kterých následně vzejde šestnáct finalistů. Ti se o týden později utkají v samotné Oakland Aréně.

Výsledky skupiny A:

PUBG Global Championship 2019

Výsledky skupiny B:

PUBG Global Championship 2019

Rozlosování semifinále:

PUBG Global Championship 2019
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.