Přejít k hlavnímu obsahu

Obrat Epic Games klesl o 48 procent

27. 2. 2019 | 07:00 Fortnite
Meziměsíční obrat sice poklesl krátkodobě o 48%, nicméně popularita hry stále roste a Epic hlásí rekordy v počtu hráčů.
Vbucks
Vbucks

Finanční výsledky Epic Games za leden 2019 zaznamenaly pokles v obratu o 48% proti prosinci loňského roku. Nicméně to neznamená, že by Fortnite klesl na popularitě, spíš naopak. Výkyv v obratu způsobilo vánoční šílenství okolo speciálních skinů, které jsme ve hře zaznamenali naposledy na loňské Vánoce. Navíc hráči měli dostatek financí na skiny z ježíškovské nadílky. K tomu ještě sezóna 7 začínala také v prosinci a koupě Battle Passu je hlavní investice ve Fortnite komunitě. 

Za loňský rok (leden - listopad) Epic vykázal zisk 3 miliardy dolarů, tj kolem 66 miliard Kč. Prakticky jen prodejem kosmetických herních doplňků, které nemají na samotnou hru vliv. 

Podle těchto výsledků nelze hodnotit zájem o hru jako takovou. Vždyť v únoru Epic zaznamenal nejvyšší počet hráčů (v jednom okamžiku) v historii Fortnite Battle Royale - a to hned dvakrát. Jednou 10,7 milionu hráčů během koncertu DJ Marshmello a pak 7,6 milionů hráčů během ne-eventového dne 16. 2. 2019. 

Fortnite

Autora článku můžete sledovat také na Instagramu: @IamHappyMike. Případně ho podpořit zadáním Support a Creator kódu: "iamhappymike".

Štítky: epic games