Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: frozen má nového spoluhráče, v mousesports končí woxic, nahrazuje jej Bymas

27. 8. 2020 | 22:00 Counter-Strike 2
Přední evropský tým a domov slovenské hvězdy Frozena oficiálně mění sestavu! Z pozice šestého hráče se do základní sestavy přesunuje Bymas, v týmu naopak končí woxic.
mousesports woxic bymas
mousesports woxic bymas

Aktualizace: To, o čem se již téměř týden spekulovalo, se ukázalo jako pravda. Mousesports oficiálně posílají na lavičku tureckého snipera Özgüra "⁠woxic⁠" Ekera, jeho místo zaujme Aurimas "⁠Bymas⁠" Pipiras, který se přesouvá z pozice 6. hráče do sestavy.

Ve 12. sezóně ESL Pro League se tak mousesports představí v této sestavě:

 Nizozemsko Chris "⁠chrisJ⁠" de Jong
 Dánsko Finn "⁠karrigan⁠" Andersen
 Estonsko Robin "⁠ropz⁠" Kool
 Slovensko David "⁠frozen⁠" Čerňanský
 Litva Aurimas "⁠Bymas⁠" Pipiras

 Dánsko Allan "⁠Rejin⁠" Petersen (coach)

Původní zpráva: Mousesports zakončili loňský rok několika tituly a tým se usadil mezi světovou špičkou. Vstup do nového roku a následný přesun do online prostředí se však týmu příliš nevydařil. Evropský celek sice získal druhé místo v ESL Pro League S11, následně však opustil několik turnajů na posledním místě a nezvládl ani jeden z kvalifikačních turnajů na Major. Ani po letní pauze se výkony nezlepšily a po posledním místě na ESL One Cologne přišel čas na změnu sestavy.

S týmem se podle informací od známého insidera neLa loučí sniper Özgür "⁠woxic⁠" Eker. Důvodem je podle spekulací nejen klesající forma tohoto hráče, ale hlavně jeho přístup. Woxic totiž údajně nepatří ve hře mezi nejpřátelštější hráče a často tahá týmovou morálku dolů.

woxic

Jeho místo v týmu zabere pravděpodobně litevská vycházející hvězda Aurimas "⁠Bymas⁠" Pipiras. Ten se proslavil v posledních měsících díky svému angažmá v týmu FaZe, kam si ho jako náhradu za olofmeistera vyhlédl NiKo. Po letní pauze sice FaZe podepsali s Kjaerbyem, litevský mladík však nezůstal dlouho bez týmu. Hned ten stejný den totiž potvrdil jeho angažmá právě tým mousesports, kde se měl stát 6. hráčem. Jak to však vypadá, mouz dlouho v šesti nebudou a Bymas tak zamíří rovnou do základní sestavy. Na pozici snipera bude opět hrát veterán týmu ChrisJ.

Štítky: mousesports, frozen
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.