Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: STYKA a spol. po přestupu do FunPlus Phoenix doplní chrisJ

26. 1. 2021 | 17:17 Counter-Strike 2
Smlouvy jsou podepsány, přestupy zařízeny, STYKO se oficiálně stěhuje do nového domova. Čtveřice donedávna reprezentují organizaci GODSENT se oficiálně přesouvá pod křídla bájného fénixe, v sestavě je doplní chrisJ.
FunPlus Phoenix
FunPlus Phoenix

I když tato zpráva byla téměř měsíc potvrzená, dnes už je vše černé na bílém a oficiálně podepsané. STYKO a jeho tři spoluhráči z týmu GODSENT jsou již oficiálně členy čínské elitní organizace FunPlus Phoenix. Poprvé se v nových barvách představí již ve středu, kdy začíná turnaj DreamHack Open January.

Den po původním oznámení přestupu navíc FPX oznámili novou posilu, která zaplní místo po bývalém kRYSTALovi. Podle očekávání se pátým hráčem stane veterán týmu mousesports Chris "chrisJ" de Jong, který však zůstává stále pod smlouvou s německou organizací a není jasné, zda se stane stálou posilou Stykova týmu. Zkušený in-game leader se však se slovenskou hvězdou velmi dobře zná, právě v barvách mousesports zažilo toto duo řadu úspěchů, na které budou chtít navázat i teď.

Sestava FunPlus Phoenix pro rok 2021 je následující:

 Slovensko Martin "STYKO" Styk 
 Černá Hora  Pavle "Maden" Bošković
 Finsko Jesse "zehN" Linjala
 Dánsko Asger "Farlig" Jensen
 Lucembursko Chris "chrisJ" de Jong (hostování)

 Švédsko Jonatan "Devilwalk" Lundberg - kouč


Původní zpráva: To, o čem se několik měsíce spekulovalo, se konečně stává skutečností. Čínská organizace FunPlus Phoenix konečně přijímá do svých řad CS:GO tým, který bude organizaci reprezentovat v roce 2021. Po několika měsících jednání nakonec našli Číňané společnou řeč s týmem GODSENT.

Organizace tuto informaci představila při prezentaci na jednom z čínských festivalů, spolu s ní tak přichází nová Valorant sekce, což nakonec potvrdil generální manažer CS týmu peca. Ten také potvrdil, že hráči začnou reprezentovat novou organizace už 1. ledna, kontrakty však stále nejsou podepsané.

Organizace FunPlus Phoenix poprvé vstoupila do Counter-Strike na začátku letošního roku, kdy do svých řad vzala pro turnaj FLASHPOINT sestavu týmu Heroic. Ten však za organizaci odehrál pouze jediný zápas. V době konání turnaje nebyly stále podepsány smlouvy a es3tag dal přednost raději Astralis. Po ztrátě své největší hvězdy se FPX rozhodli smlouvy nepodepsat vůbec a zbytek sestavy se vrátil zpět do Heroic.

Od té doby FunPlus Phoenix hledali vhodnou sestavu a jak to vypadá, konečně ji našli. Organizace však stále neoznámila, kdo se ujme jednoho volného místa, které vzniklo posazením kapitána kRYSTALa na lavičku. GODSENT zkoušeli na dvou turnajích Srba emiho, se kterým se na DreamHack Masters Winter dostali dokonce do semifinále. Nejvíce však bylo skloňováno jméno finského hráče suNnyho, který dosud střílel v ENCE, z něhož však po dosud nerozpleteném dramatu začali hráči postupně odcházet a tým se rozpadl.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.