Přejít k hlavnímu obsahu

Ohlasy úvodu 1. Tipsport COOL ligy: Rozhodovaly ty nejmenší rozdíly

11. 8. 2020 | 20:36 Counter-Strike 2
První kolo nejvyšší Tipsport COOL ligy je za námi a že to byla pořádná jízda. Ze čtyř úvodních zápasů se šlo totiž hned dvakrát do prodloužení a ve všech případech šlo o napínavou bitvu. Co nabídly jednotlivé duely a co zmínili vítězní aktéři v pozápasových rozhovorech?
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Aktuální tabulka po 1. kole soutěže
#Název týmuVVPPPP+-+/-B
1.Dark Tigers (DTG)10001612+43
 Sampi (SMP)10001612+43
3.Team BRUTE (TBR)0110393903
4.Enterprise (EP)01001917+22
5.Eclot Gaming (ECT)00102022-21
6.SINNERS (SIN)00000000
7.CZC.eSuba (ESB)00011216-40
 eEriness MARVO (EE)00011616-40

Eclot Gamingvs.Team Brute
K1-FiDa  Česká republika
MoriiSko  Česká republika
noobiq  Česká republika
ZEDc  Slovensko
Fizarezi  Česká republika

ECLOT

Inferno

20:22

 Česká republika suplicK
 Česká republika fredi
 Česká republika Crazyy
 Česká republika BLUEE
 Česká republika KWERTZZ

Vykopávacím duelem byl souboj týmů ECLOT a Brute a vyrovnanější souboj jsme si snad ani nemohli přát. Vedení se velmi rychle přelívalo ze strany na stranu. Vedení ani jednomu z aktérů nevydrželo nikdy nijak dlouho, o čemž svědčí i stav 8:7 pro ECLOT po první polovině. Dočkali jsme se velkých clutch playů, knife killů i upálení, ale stále se ani jednomu týmu nedařilo odskočit. Šlo se tedy do prodloužení a až ve druhém z nich konečně Brute rozhodli. V průběhu celého zápasu se naplno rozestřílel gladiátor Crazyy a hru zakončil se skóre 45/1/25, tedy K/D 1,8! Po zápase si mohl oddychnout také kouč Pepik, který v pozápasovém rozhovoru potvrdil, jak důležité bylo pro celý tým první vítězství.

Potřebujeme nabrat sebevědomí, protože je to přeci jen hodně nový tým. Máme v sestavě i dva hráče, kteří nemají takové zkušenosti, takže jim to hodně zlepší sebevědomí a nám, jako týmu, to může dát výhodu do dalších zápasů. Rozhodly hlavně individuální playe, ale z taktického hlediska se na to ještě určitě musíme hned zítra podívat. I když z toho nebyla prohra, bylo tam spousta kol, kde jsme dělali chyby a můžeme se zlepšit.
Dark Tigersvs.CZC.eSuba
MAXX  Slovensko
Lastík  Česká republika
zyored  Slovensko
manguss  Česká republika
 WEAMO  Slovensko

Nuke

16:12

eSuba

 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Levi
 Slovensko luko
 Slovensko NIO

Vskutku netradiční boj měli diváci možnost sledovat mezi Dark Tigers a CZC.eSubou na mapě Nuke. Většinou totiž na této mapě vyhrává CT strana a když se modrá krev dokázala dostat do velkého vedení za teroristy, mnozí už si říkali, že tento zápas půjde jednoznačně v její prospěch. Po první polovině bylo totiž skóre 10:5 ve prospěch eSuby, která si už jen jednoduše dojít pro kýžené vítězství. Dark Tigers ale za teroristy nečekaně začali dotahovat a eSubáci na silnější straně získali naopak jen dvě kola, díky čemuž DTG urvali všechny tři body ve svůj prospěch. Z vítězného týmu nikdo nějak očividně nevyčníval, ale nejvíce byli vidět MAXX a zyored, ale nejlepším fraggerem byl NIO z poražené strany, který zápas ukončil s 28 fragy. O své pocity ze zápasu se podělil střelec MAXX:

My sme začínali strašne zle za CT, lebo mne sa po konci prvej poloviny zdalo, že byli strašne čitateľný a my sme to nejako do tej poloviny aj tak nezvládali čítať. Za T stranu sme si povedali, že to pôjdeme otočiť a stalo sa, celkom jednoducho by som povedal. My sme sa orientovali hlavne podľa blogg1sa, pretože oni strašne veľa saveovali za ty CTčka. Podľa toho, kde blogg1s bol, sme sa snažili chodiť po mape, lebo ja napríklad viem, že blogg1s býva vonku, alebo chodí do exitu nebo na rampu.
Sampivs.eEriness MARVO
Fraged  Česká republika
Pechyn  Česká republika
kinzo  Česká republika
bery  Česká republika
Dytor  Česká republika

Dust 2

16:12

eSuba

 Česká republika Zajda
 Česká republika replay
 Česká republika stinx
 Česká republika desty
 Česká republika Valencio

Následně se utkal třetí tým našich power rankings Sampi proti eEriness MARVO, kteří v předsezónním žebříčku podle komentátorů skončili jednoznačně poslední. I proto všechny překvapilo, když replay a spol. dokázali držet krok. Drtivou většinu zápasu panoval vyrovnaný stav a jakmile se jeden tým dostal do vedení, v dalším kole je soupeři rychle dorovnali. Zápas strhli na svou stranu Sampi až, když se díky dostali ze skóre 10:10 do vedení 13:10. Tým eEriness se sice ještě pokoušeli do zápasu vrátit, ale Sampi dokázali vedení udržet a urvat pro sebe výhru 16:12 a vzali si všechny tři body. V pozápasovém rozhovoru odpovídal trenér d0di i na otázku, zda je spokojený s novou týmovou soupiskou:

Po individuálnej stránke som spokojný, čo sa týka dravosti hráčov, ako moc sa chcú zlepšovať. Je to o celkovej spolupráci a nie len o mne. Každý má nejaký pohľad na vec, každý niečo svojho povie a potom z toho vyberieme niečo, čo zahráme. Dust úprimne tiež nikdy nebola jedna z tých najlepších máp, ktoré sme mali. Chceli sme na tom map poole zapracovať, takže to teraz rozširujeme, ale spokojný? Ja som večne nespokojný... Nejedná sa o hráčov, ale ja chcem vždy viac. Aj keby sme boli najlepší tím na svete, tak je stále čo zlepšovať.
Enterprise Esportsvs.Team BRUTE
twist  Česká republika
forsyy  Česká republika
xperrience  Slovensko
lucasp  Slovensko
system  Slovensko

ECLOT

Overpass

19:17

 Česká republika suplicK
 Česká republika fredi
 Česká republika Crazyy
 Česká republika BLUEE
 Česká republika KWERTZZ

Čtvrtý zápas a čtvrtá mapa. Kvůli dovolené týmu SINNERS ale Brute museli podruhé na server. Pepikovi svěřenci si na Overpassu věřili i přesto, že jádro sestavy Enterprise předvádělo na této mapě na jaře skvělé výkony. Za CT stranu se do vedení dostali právě Brute, kteří v jednu chvíli dokonce 7:3. Vedení si hlavně díky skvěle fraggujícímu KWERTZZovi dlouho drželi, ale soupeř se pomalu začínal dotahovat. Na Overpassu si nakonec Enterprise vynutili prodloužení a v něm se konečně dostali do vedení a nakonec zvládli vyhrát 19:17. V zápase se zaskvěl hlavně lucasp, který si v úvodním zápase ligy připsal 39 zářezů s K/D 1.44. Z bazénu zhodnotil výběr mapy xperrience, který popsal i rozdíly mezi Dytorem a systemem:

Overpass bola naše najobľúbenejšia mapa, teda moja a lucasova, ale aj forsyyho a systema pomaly. Jediný, komu trochu vadí, bol twist, ale ten sa musí prispôsobiť. So systemom trénujeme ďaleko viac, s Dytorom sme mali malo practicu a netrénovali sme správne. Teraz nacvičujeme rôzne taktiky, kam kto ide a tak. Myslím si, že teraz nemáme takú firepower, ako sme mali s Dytorom, ale so systemom to ide dobre. Určite môžeme dosiahnuť minimálne takých výsledkov ako s Dytorom aj tuto sezónu.
1. Tipsport COOL liga
Štítky: COOL CSGO liga