Přejít k hlavnímu obsahu

Organizátoři pomalu ztrácí naději, ESL One Cologne se nejspíš odehraje online

4. 7. 2020 | 16:27 Counter-Strike 2
Po téměř již půlroční pauze ESL plánovalo uskutečnit svůj letní vlajkový turnaj na v offline prostředí, vše však záleží na epidemiologickém vývoji. Situace je zatím sice stále otevřená, podle zákulisních informací to však vypadá, že ESL počítá spíše s přesunem od online prostředí.
Cologne
Cologne

Servery DBLTAP a HLTV.org přinesly nezávisle na sobě informaci, že ESL One Cologne se pravděpodobně přesune do online prostředí, podobně jako několik turnajů dříve. Důvodem je samozřejmě stále koronavirus. S přesunem do online prostředí se počítalo i dříve, hlavní vlna koronaviru však Evropou již prošla a ESL tak doufalo, že by mohl být právě turnaj v Kolíně nad Rýnem návratem do starých kolejí.

ESL One Cologne

Optimismus však organizátory přešel, paradoxně však ne z důvodu pandemie v Německu, ale kvůli situaci v zahraničí. Opatření se sice začínají čím dál více uvolňovat, stále je však spousta zemí, ze kterých je cestování do států EU v nedohlednu. Mezi ně patří například Spojené státy, Brazílie nebo Rusko, které patří mezi velké regiony ve světě CS:GO. A právě hráči z těchto zemí by se na turnaj v Německu nejspíš nedostali.

Pozvánku na ESL One Cologne přitom dostalo hned několik týmů z těchto regionů, například Natus Vincere, kteří mají několik ruských hráčů, a také týmy Liquid, Evil Geniuses, FURIA, 100 Thieves a Cloud9, které všechny sídlí právě v USA. Dva další americké týmy navíc dostanou pozvánku na základě světového žebříčku ESL.

I přes to však finální rozhodnutí zatím nepadlo a situace se za měsíc a půl může změnit. Po odložení z původního červencového termínu je tak ESL One Cologne stále plánováno na konec srpna.  

Štítky: ESL One Cologne
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.