Přejít k hlavnímu obsahu

Origen představil celý tým. Vedle koho si zahraje Sheriff?

3. 12. 2018 | 20:00 League of Legends
Už několik týdnů víme, že Sheriff bude součástí týmu Origen pro nadcházející sezónu. Až dnes to ale oficiálně potvrdila i organizace, která zároveň představila i celý zbytek týmu.
Origen 2019 LEC
Origen 2019 LEC

V sestavě je Sheriff hráčem s jasně nejmenšími zkušenostmi a lze objektivně říci, že s takovými hráči ještě v životě nehrál. Po jeho boku bude hrát na botlane semifinalista Worlds 2015 a trojnásobný evropský šampion, Mithy, který je známý tím, že své parťáky herně raketově posune kupředu. Po jeho boku herně vyrostl Freeze, Tabzz a Zven. Každý z nich potvrdí, že Mithy jim v jejich kariéře obrovsky pomohl a pokud to všechno není jen shoda náhod, Sheriff by mohl brzy naplnit svůj obrovský potenciál, který jsme po doušcích mohli vidět už loni, kdy byl ještě v H2K. 

Sestava Origen pro rok 2019:

 Velká Británie Barney "Alphari" Morris - Top
 Dánsko Jonas "Kold" Andersen - Jungle
 Norsko Erlend "Nukeduck" Holm - Mid
 Česká republika Patrik "Sheriff" Jírů - AD Carry
 Španělsko Alfonso "Mithy" Rodríguez - Support

 Portugalsko André "Guilhoto" Guilhoto - Hlavní trenér
 Německo Fabian Broich - Asistent trenéra

Pomůže nová sestava Origenu zpět na vrchol?  

Mithyho přínos ale nekončí jen u role Sheriffova učitele. I když zažil slabší rok v TSM, v jeho předchozích destinacích ukazoval skvělé mechaniky a svým týmům výrazně pomáhal ve hře i po taktické stránce (zejména řízením pohybu po mapě). Menším otazníkem by mohl být toplaner Alphari, který v Misfits také nezažil zrovna nejlepší rok a v očích většiny analytiků se jeho výkony, oproti sedmé sezóně, zhoršily. V roce 2017 byl totiž považován za jednoho z vůbec nejlepších toplanerů na západě, což už ale v letošní sezóně moc nezaznívalo. Individuálně dobrou sezónu měl naopak Kold, jehož výkony byly, narozdíl od zbytku UOL, vyzdvihovány v průběhu celého roku.

Hlavním tahounem by se měl stát midlaner Nukeduck, který v dresu Schalke zářil hlavně v letním splitu, kdy se jako jeden z mála dokázal postavit i rozjetému Capsovi. Spolu s Upsetem tvořili nebezpečné duo, které Schalke zařídilo celou sérii výher a dotáhlo je až do finále letního play-off. I v novém týmu se od něj budou čekat podobné výkony a pokud má nová éra Origenu začít úspěšně, bude muset navázat na svou formu ze summer splitu. 

Také trenérský tým vypadá hodně zajímavě. Asistent trenéra sice široké veřejnosti tolik známý není, ale hlavním koučem se stal André Guilhoto, který byl pro letní split zvolen nejlepším trenérem EU LCS. I když tým na jaře nezačal dobře, Guilhoto dokázal své hráče dovést ke třetímu místu v letní ligové části, na což následně navázal i v play-off, kde se jeho Schalke probojovalo až do grandfinále. 

Bude hladový tým útočit i na titul?

Papírově se určitě nejedná o jednoho z outsiderů a vzhledem k aktuálnímu složení týmů by se dalo říci, že jde o teoreticky čtvrtý nejlepší tým v Evropě (po Misfits, Fnatic a G2). Ještě nejsou samozřejmě známé všechny zbylé soupisky a například u Splyce se rýsuje také velmi slušná sestava. Nové složení Origenu ale by mohlo být největší mírou hladové po úspěchu. Mithy bude chtít zapomenout na rok s TSM a o Alpharim se dá říci to stejné s Misfits. Hráči Kold a Sheriff jdou z neúspěšných týmů a jistě budou chtít dokázat, že patří mezi evropskou špičku. Všichni, krom supporta Mithyho, navíc ještě nikdy nevyhráli žádnou velkou trofej, a letos to budou chtít změnit. Jak už bylo ale zmíněno výše, nové sestavy Fnatic, Misfits a G2 vypadají téměř neporazitelně.

Štítky: LEC, Origen, Sheriff