Přejít k hlavnímu obsahu

Orinn: Hra je právě teď v nejlepším stavu, co kdy byla

4. 11. 2019 | 17:18 Fortnite
Už jen pár dní nás dělí od startu čtvrtého ročníku Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách, kde se bude premiérově bojovat i ve Fortnite. Ještě před začátkem jsme si tedy vyzpovídali Mirka "Orinn" Baumanna, známou postavu naší FN scény, která se mimo jiné také ujme komentování tohoto turnaje.
Orinn
Orinn

V Brně nás příští víkend čekají dva dny plné Fortnite. Čekal jsi na začátku roku, že se tato populární battle royala hra na MČR podívá?

Doufal jsem v to od samého začátku mého působení ve Fortnite. Věděl jsem totiž, že budu schopný se na MČR dostat a tudíž si tam zahrát. Tohle byl asi největší důvod. proč jsem si to přál a doufal v to od samého začátku, kdo by taky nechtěl zahrát si na MČR. Sice jsem skončil na postu komentátora, ale to je pro mě overall možná ještě lepší a akci si tím užiju ještě více.

Asi tě ale nenapadlo, že se bude bojovat na mobilech. Škodí podle tebe něčemu, nebo to je naopak neotřelý způsob, který může z letošního MČR ve FN udělat originální a zábavnou podívanou?

Párkrát už jsem dostal tuto otázku a přijde mi, že PC Fortnite a Fortnite na telefonu jsou dvě zcela jiné hry, sice vypadají stejně, ale mají k sobě hodně daleko. Myslím si, že spoustu lidí se přijde podívat na Fortnite, ať už to bude na čemkoliv, stále to nese jméno Fortnite a to je šílený fenomén.

Jak na tom vůbec jsi ty a mobilní varianta Fortnite?

No, jak to říct. Já a hraní na telefonu určitě není žádný zázrak. Všechno je na mě hrozně mrňavý a já se v tom ztrácím, protože furt mačkám omylem něco jiného než chci. Kdyby u telefonu nebyl autoaim, netrefím vůbec nic. Takhle jsem byl schopný vyhrát aspoň nějaký souboj, ale to za mě stejně vlastně vyhrál telefon (směje se).

Během kvalifikační sezóny proběhlo hodně změn ve hře, ta nejzásadnější samozřejmě přišla se sezónou 11 teprve nedávno. V jaké fázi roku na tom byla podle tebe hra nejlépe?

Možná se teď neshodnu s hodně lidmi, ale za mě je hra právě teď v nejlepším stavu, co kdy byla. Každému vyhovuje jiná meta a mně vyhovuje právě tahle. Balanční změny, co proběhly v season 11, mi přijdou fér a započaly tak “brain-metu”. Nad každým pohybem v turnaji se musí hrozně přemýšlet, jinak vás to bude stát velmi rychle hru.

Samsung MČR mobile 2019

Takže jak hodnotíš celou FN Chapter 2?

Chapter 2 si nemůžu vynachválit. Samozřejmě jako vždy jsou věci, co bych změnil, ale to bude asi vždy. Kdyby snížili droprate granátů, trochu upravili spawn sniperů a bazook, tak jsem nejšťastnější člověk. I tak mi ale Chapter 2 přijde jako skvělá záležitost. Hru jako takovou hraju 2 roky a s novou mapou je zase co poznávat a mě ta hra prostě hrozně baví, skoro jako tenkrát, když jsem jí začal hrát první den.

V Brně se bude samozřejmě bojovat na velké stage, i když až během nedělního programu. Nebojíš se, že by mohly být výkony některých aspirantů na mistrovský titul ovlivněny trémou?

Každé hraní na stage s sebou nese trému. Kluci se s tím budou muset poprat a předvést svůj maximální výkon. Vím, že je to těžké sedět před tuctem lidí a podávat maximální výkon, ale hráč musí přece zvládat stresové situace.

Ty nebudeš turnaj komentovat sám, vedle tebe budeme moci slyšet i hlas CzechClouda, známého spíše z HS. Jak se na spolupráci s tímto populárním streamerem těšíš?

S Cloudem se už známe nějaký ten pátek. Spíš se známe tak, že se navzájem memujeme, ale myslím, že naše společné komentování bude velký zážitek jak pro nás, tak pro sledující. Jsem rád, že mám k sobě veterána v komentování, co dokáže komentovat i doslova nic a udělat to zábavné. 

A klasicka otázka na závěr – kdo má podle tebe největší šance na výhru?

Největší šance na výhru jsem měl já, proto jsem šel komentovat a přenechám ten titul někomu jinému. Kluky, co postoupili, moc neznám a jejich gameplay taktéž ne. Budu si vytvářet svého favorita až během turnaje.

Samsung MČR mobile

Čtvrtý ročník Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách nabídne klání ve Fortnite, Clash Royale a Hearthstone. Pokud chcete vidět v boji o český titul největší domácí hvězdy, tak v Brně nemůžete chybět! Vstupenky jsou již v prodeji ve čtyřech kategoriích, více najdete na stránkách mcrmobil.cz.

Štítky: Orinn, MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend