Přejít k hlavnímu obsahu

Osmé finále ESL Pro League zná všechny finalisty

20. 11. 2018 | 13:24 Counter-Strike 2
Na začátku prosince bude dánské město Odense opět hostit finále nejprestižnější online ligy ve světě CS:GO, ESL Pro League. Ve finále osmé sezóny se opět objeví 16 týmů z celého světa, které se utkají o prize pool 750 000 $. Kdo si vybojoval letenku do Dánska?
ESL Pro League S8
ESL Pro League S8

Nejvíce nabitou divizí byla ta evropská, ve které se utkalo 14 špičkových evropských celků, ze kterých postoupila rovná polovina. Naprosto dominantní výkon předvedl dánský tým Astralis, který si s pouhými šesti prohrami zajistil pohodlné první místo v základní části. Velmi dobrý výkon předvedli také Natus Vincere v čele se s1mplem, kteří ztratili pouze osm map. Na dalších příčkách se seřadili BIG a North, v posledních kolech si postup zajistili také HellRaisers, mousesports a G2 Esports. Mezi týmy na finále naopak překvapivě neuvidíme ani FaZe Clan.

V evropské lize po jediné sezóně končí AGO Esports, boj v baráží čeká na švédské týmy fnatic a Ninjas in Pyjamas. O přímý postup do další sezóny EPL se utkají Virtus.pro a Epsilon, místo v baráži má pojištěný Team Kinguin.

Astralis

Napínavé boje jsme viděli i v Severní Americe, kde však postupovalo na finále pouze šest celků. Nejúspěšnějším byl podle očekávání tým MIBR, který poznal hořkost porážky pouze třikrát, z toho dvakrát hned v úvodu proti Ghost Gaming v čele se steelem, který postupuje ze druhé příčky. Na postup dosáhly dle očekávání také týmy Liquid a NRG Esports a poslední dvě postupová místa získaly dva zahraniční celky, Renegades a INTZ Esports. Těsně pod čarou skončilo trio eUnited, Cloud9 a compLexity.

S americkou ESL Pro League se naopak loučí brazilský tým Luminosity Gaming, do baráže míří Rogue a Team Envy. Nejlepší týmy z NA Mountain Dew League zatím neznáme.

MIBR

Na řadu opět přišly také regionální kvalifikace, které letos byly tři – pro Asii, Latinskou Ameriku a Oceánii. Asijskou kvalifikaci nejlépe zvládl čínský tým ViCi Gaming, jenž se po rozpadu partnerství s Flash Gaming objevuje v nové sestavě, která v Dánsku zažije svou mezinárodní premiéru. Oceánskou divizi ovládl zkušený celek ORDER, který těsně porazil ve finále populární Greyhound. Jihoamerickou ligu bude reprezentovat v Odense tým Sharks, který mohou evropští fanoušci znát z působení na starém kontinentu, kde se představili například v obou ročnících Cross Border Esport nebo na letošních Copenhagen Games.

V Odense se v termínu 4. až 9. prosince utkají o osmý EPL titul tyto týmy:

 Dánsko Astralis Brazílie MIBR
 Ukrajina Natus Vincere USA + Kanada Ghost Gaming
 Německo BIG USA + Kanada Team Liquid
 Dánsko Team North Spojené státy americké NRG Esports
 World HellRaisers Austrálie Renegades
 Evropa mousesports Brazílie INTZ Esports
 Francie G2 Esports Brazílie Sharks Gaming
 Austrálie ORDER Čína ViCi Gaming
Štítky: ESL Pro League
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.