Přejít k hlavnímu obsahu

Overwatch 2: Co vše o něm víme?

15. 6. 2019 | 22:26 Overwatch
Zdá se, že sequel ke hře Overwatch je již ve vývoji. Podle příspěvku na serveru Kotaku.com, Blizzard Entertainment pracuje na projektu, kterému se přezdívá Overwatch 2.
Overwatch 2
Overwatch 2

Může jít o krycí jméno pro něco úplně jiného, složitý vtip na apríla, který přišel o 10 měsíců dřív, ale taky to může být pravda. Zde je vše, co je o něm dle serveru DotEsports zatím známo. 

Vyjádření Blizzardu

Blizzard reagoval na původní příspěvek, který se kromě odhalení plánů pro Overwatch 2 soustředil také na plány společnosti a její strategie. Tiskový mluvčí Blizzardu uvedl, že vývojáři vždy měli „lidi pracující na různých nápadech za oponou – včetně několika projektů zároveň – důvod, proč o nich veřejně nemluvíme, je, že se může během vývoje stát cokoliv.“

Blizzard tedy nemluvil přímo o sequelu Overwatche, ale potřeba vyjádření samotného mohla znamenat mnoho věcí. Záleží na interpretaci, mohlo by to však vypadat, že Overwatch 2 je jedním z oněch několika projektů ve vývoji. Ale i kdyby byl vytvářen, neznamená to, že se někdy dočkáme jeho dokončení. 

Blizzard roky plánoval vytvořil MMO jménem Titan, což se však nepodařilo a místo toho vznikl právě Overwatch. Mohlo by jít o podobný příběh. Třeba dokončený Overwatch 2 nikdy nespatří světlo světa.

Známé informace

Podle několika reportérů s důvěryhodnými zdroji Blizzard odvolal plánovanou first-person střílečku založenou na StarCraftu. Tým za projektem „Ares“ byl rozpuštěn a všichni, kdo na projektu pracovali, byli přesunuti na Diablo 4 a Overwatch 2. Patrně „Ares“ užíval přesně ten samý herní engine jako Overwatch, což přineslo ještě více zmatku. 

 

Původní reportér Jason Schreier tweetoval: „Nevím, jestli (Overwatch 2) bude konečné jméno, ale každý v Blizzardu tomu tak říká. Vím, že jde hlavně o PVE – což si jde celkem snadno nějak představit v kombinaci s PVP OW1.“

Oznámení týkající se nadcházejících projektů Blizzardu, včetně Overwatche 2, by mohlo být odhaleno na BlizzConu 2019. Jedná se však o pouhou spekulaci.

Co se povídá

Oproti tomu někteří s Jasonem Schreierem nesouhlasí a myslí si, že Overwatch 2 nahradí Overwatch, což znamená, že by mohl mít vylepšený engine, což by přineslo nový set postav, skill setů a herních stylů. 

Jiní zase tvrdí, že Overwatch 2 by mohl být Overwatch 2.0. V tomto případě by to bylo velmi dobře možné, sequel by byl pouze velký update, který by pravděpodobně hru značně změnil. 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.
 

Štítky: Overwatch 2