Přejít k hlavnímu obsahu

Overwatch dal vzniknout soutěži Cosplay Battle

16. 12. 2018 | 09:15 Overwatch
Overwatch bitvy se nebojují vždy s ovladačem, myší nebo klávesnicí. Někdy je jehla a pero opravdu mocnější. Blizzard očividně následuje podobný myšlenkový proces, a tak vznikla evropská Overwatch cosplay soutěž Cosplay Battle.
Cosplay
Cosplay

S cílem předvést dokonalou formu kreativity bude turnaj sledovat šest týmů z různých zemí, každý složený ze tří cosplayerů. Účastní se Velká Británie, Německo, Francie, Španělsko, Itálie a Rusko. Soutěž bude trvat přes tři měsíce, což dá každému soutěžícímu potřebný čas, aby reprezentoval svou zemi a vytvořil něco skutečně jedinečného. Pro cosplayery práce již začala:

 

V sázce jsou reputace a národní hrdost, to ale není vše, vítězný tým získá zbrusu novou 3D tiskárnu a také zarámovaná Overwatch umělecká díla, podepsaná vývojářským týmem.  

Komunita bude moct hlasovat pro svůj nejoblíbenější projekt od 18. do 24. března, 26. března pak budou vyhlášeni vítězové. Soutěž můžete sledovat zde.
 
Oficiální porota je také složena z populárních osobností komunity. Rachel Day je zkušená FX umělkyně pracující pro Blizzard, která také cosplayuje a vytvořila již několik úspěšných kostýmů. Renaud Galand je vůdčí umělec, který má v Blizzardu na starosti Overwatch postavy a je zodpovědný za zajištění kontinuity a řádného vývoje uměleckého stylu Overwatch. Zkrátka umělec, sochař a nadšenec do stolních her, jehož pokračující práce přináší fanouškům více nových Overwatch hrdinů, a tím i více  potěšení.

Svetlana Quindt je zkušená cosplayerka, vyhrála kostýmovou soutěž na BlizzConu. Přispívá komunitě užitečnými návody, tutoriály a videi, pomáhá cosplayerským nadšencům následovat její vlastní kroky. V neposlední řadě je součástí poroty také Justyna Sosnowska, polská SFX make-up umělkyně a cosplayerka, jež v tomto odvětví začala v roce 2014. S titulem z oboru krajinná architektura je možná až překvapivé, jak dobrá ve svém koníčku je. Její zkušenosti a dovednosti přidají něco extra prakticky čemukoliv, čeho se dotkne, a dělají její kostýmy skutečně jako z jiného světa.

Není to poprvé, co se Blizzard s Cosplay Battle vydává cestou kreativity a určitě to nebude naposledy. Cosplay Battle je jen jedna z mnoha věcí, které můžeme v roce 2019 čekat, například druhá sezóna Overwatch League už je taky skoro za dveřmi. 

Nezapomeňte hlasovat pro svůj oblíbený cosplay! 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Zdroj: Esports.com