Přejít k hlavnímu obsahu

Partner LCS týmu Echo Fox byl nařknut z rasistických urážek

23. 5. 2019 | 07:47 League of Legends
Před pár dny League of Legends Championship Series zakončila své vyšetřování týmu Echo Fox, jehož člen skupiny vlastníků byl nařknut z rasistických narážek. Údajně měl použít rasistické narážky na Jace Halla a Ricka Foxe, kterému měl navíc i vyhrožovat. Nyní má tým 60 dní na odstranění tohoto člověka z vedoucí pozice týmu.
Fox
Fox

“Nenávistné projevy, vyhrožování a náboženský fanatismus nemají v LCS žádný prostor,” vyjádřil se komisař Chris Greely. “Nařídili jsme Echo Fox, aby podnikli potřebné kroky k nápravě této situace v následujících 60 dnech. Pokud Echo Fox žádné akce nepodniknou  - neodeberou individua, která porušují pravidla a dohody, v tomto časovém období, tak liga podnikne potřebné kroky, které mohou ovlivnit budoucnost Echo Fox v LCS.” K porušení pravidel došlo v dubnu tohoto roku, kdy jeden z partnerů týmu Echo Fox prokazatelně použil rasistický jazyk proti bývalému CEO Echo Foxov, Jace Hallovi, který je afro američan. 

K tomu se 3. května vyjádřil zakladatel týmu Rick Fox, který TMZ sdělil, že pokud tým neopustí partner, který se dopustil tohto činu tak ho opustí on sám. “Mám skvělé partery, investory a sponzory, kteří nesouhlasí s tímto jednáním. Toto byl celý můj život, moje vášeň a nechci jít nikam ale nechci spolupracovat s někým, kdo je rasista. Prostě nechci.” Nicméně po oznámení LCS se už Fox už nevyjádřil.
 

Rick Fox

Zdroj z Echo Fox a Riot Games řekl serveru ESPN, že partner o, kterého se jedná, je Amit Raizda, spoluzakladatel Echo Fox společně s Foxem v roce 2015 a jeden z hlavních partnerů z Vision Venture Partners. Raiza a jeho právníci potvrdili užití rasistických výrazů v emailu, který Hall obdržel, ale odmítli obvinění, že Raiza vyhrožoval nebo používal podobný jazyk i na Foxe či jeho rodinu.

“V emailu pro Jace Halla, pár týdnů zpátky, se projevil můj temperament a použil jsem rasistickou narážku, která mířila přímo na něj,” řekl Raizda. “Musím se omluvit jemu a chtěl bych se omluvit všem. Můj jazyk byl špatný a není tady pro to žádná omluva.” Následně se také vyjádřili jeho právníci: “Pan Raizda nikdy nepoužil rasistickou narážku proti panu Foxovi nebo komukoliv z jeho rodiny. Navíc pan Raizda nikdy nevyhrožoval panu Foxovi. Jakékoliv nařknutí z těchto činů jsou jednoduše nepravdivé. Ve skutečnosti pánové Fox a Raizda byli 20 let velmi dobrými přáteli a dodnes jsou propojení skrz společný business.”
 

Zdroj: espn.com
Štítky: lcs, Echo Fox