Přejít k hlavnímu obsahu

Patrik a Mithy oficiálně opouští Origen. Víme, kam zamíří!

19. 11. 2019 | 13:39 League of Legends
Origen po sezóně mění celou botlane a český ostrostřelec Patrik tedy v týmu oficiálně končí. Spolu s ním odchází i support Mithy, ale každý si zvolil odlišnou cestu.
Patrik Mithy
Patrik Mithy

UPDATE (19. 11. 17:30): Origen už dnes všechny změny v sestavě potvrdil. Do další sezony půjde v sestavě s Upsetem, Destinym a Xerxem. 

Oba odchody již Origen oficiálně potvrdil a okamžitě unikly informace, kdo tohle duo pro další sezonu nahradí. Jak se již dlouho spekulovalo, Patrika má nahradit Upset, kterého má překvapivě doplnit australský support Destiny, který se s týmem MAMMOTH účastnil i letošního světového šampionátu. Do Origen by měl dále zamířit i někdejší spoluhráč Humanoida ve Splyce, Xerxe. Ten by měl nahradit současného dánského junglera Kolda.

Jaká budoucnost ale čeká Patrika s Mithym? Španělský support dle informací ESPN ukončí herní kariéru a zaplní místo hlavního trenéra ve Fnatic. Mithy se dlouho profiloval jako velice chytrý hráč a jeho bývalí parťáci na botlane na něj pěli jen samou chválu. Přesun na tento post tedy dává jasný smysl a není divu, že jeho prvním působištěm bude rovnou tak velký tým, jakým je Fnatic.

Patrik EXCEL

Okolo Patrika kolovaly různé spekulace, ale nyní se konečně vše vyjasňuje. Na spojení s Denykem to nakonec nevypadá, jelikož má český botlaner posílit barvy posilujících EXCEL Esports a tam utvořit duo s Norskerenem, který přestoupí z týmu Splyce. Dle zdrojů ESPN by měla být již jednání u konce a k oznámení prý dojde již velmi brzy. 

Údajná sestava EXCEL Esports pro rok 2020:

 Jižní Korea Daehan "Expect" Ki (Top)
 Velká Británie Marc "Caedrel" Lamont (Jungle)
 World ??? (Mid)
 Česká republika Patrik "Patrik" Jírů (AD Carry)
 Norsko Tore "Norskeren" Eilertsen (Support)

Údajná sestava Origen pro rok 2020:

 Velká Británie Barney "Alphari" Morris (Top)
 Rumunsko Andrei "Xerxe" Dragomir (Jungle)
 Norsko Erlend "Nukeduck" Holm (Mid)
 Německo Elias "Upset" Lipp (AD Carry)
 Austrálie Mitchell "Destiny" Shaw (Support)

Zdroj: espn.com