Přejít k hlavnímu obsahu

PGC: FaZe na poslední chvíli zachránili postup!

18. 11. 2019 | 09:57 PUBG: Battlegrounds
Světový šampionát v PlayerUnknown's Battlegrounds má za sebou druhý hrací víkend. Ten první poslal domů osmičku týmů, mezi kterou se překvapivě umístil i jeden z favoritů, Team Liquid. Stejný počet se rozloučil s Kalifornií i tentokrát a my tak známe složení finále, které se příští víkend odehraje v Oakland Aréně.
PUBG Global Championship 2019
PUBG Global Championship 2019

Den první: V prvním dni svoji formu ze skupin potvrdili TSM, kteří za šest her nasbírali 44 killů. V závěsu za nimi se nacházejí The Rumblers, kteří se hned třikrát umístili druzí, a předpoklady dvěma výhrami naplnili také OGN Entus Force. Další pořadí v tabulce je vyrovnané, takže ani až 11. místo pro Gen.G není takovou pohromou.

Den druhý: Králem druhého hracího dne je miláček čínského publika 4AM, který nasbíral ještě více killů než TSM a k tomu tři hry vyhrál. Ačkoliv tak má pouze jeden odehraný den, pouze o dva body nekraluje celkové tabulce. Velkým zklamáním balíku C jsou prozatím FaZe, kteří se nacházejí dokonce až na samotném chvostu.

Den třetí: Tohle byla koncovka jako hrom! Veškerý spotlight pro sebe získali hráči FaZe, kteří ještě před poslední hrou byli na posledním místě, ale heroickým výkonem vyhráli s dostatečným počet killů a po zdvojnásobení svého dosavadního konta poskočili na postupové místo. Zajímavostí je, že mezi posledními třemi týmy této hry byly tři, které na přímo bojovaly o postup. FaZe ale zabili každého jednoho hráče a po tristním předchozím průběhu zvládli nezvládnutelné. Při 35 hráčích naživu měli 0 killů, ale nakonec nasbírali celých 18. Poslední hra byla od začátku do konce jednou z nejnapínavějších v historii, která stojí za to zhlédnout i ze záznamu!

Celé semifinálové kolo vyhrál americký tým Lazarus, následovaný dvěma čínskými celky. Severní Amerika má pak spolu s Jižní Koreou největší počet zástupců ve finále (4), následovaná Čínou a Evropou (3), doplněná o Taiwan a Jižní Ameriku (1). Finálové složení je tedy i při zvoleném formátu opravdu zajímavě vyvážené.


PUBG Global Championship hostí týmy ze všech koutů světa, které se během celého listopadu perou nejen o nejprestižnější titul na poli oblíbené battle royale hry, ale také o minimální prize pool dva miliony dolarů, který díky nakupování tématických in-game předmětů již vyrostl na minimálně tři. Současně jde o veledůležitý turnaj pro budoucnost celého PUBG. To je aktuálně ve fází poklesu a každý zajímavý impulz je rozhodně plusem.

Harmonogram světového šampionátu:

  • Skupinová fáze (8. a 9. listopadu)
  • Eliminační fáze (10. listopadu)
  • Semifinále (15. až 17. listopadu)
  • Grandfinále (23. a 24. listopadu)
PUBG Global Championship 2019

O nejkomičtější situaci víkendu se postaral CherryPoppins, který se svým Miradem odletěl do vesmíru:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.