Přejít k hlavnímu obsahu

Pikantní přestup na domácí FIFA scéně! Sparta přetahuje dva velké hráče přímo od konkurence

10. 1. 2020 | 19:16 EA SPORTS FC 24
Jestli dosud něco chybělo domácí FIFA scéně po příchodu fotbalových klubů, tak to byly vyhrocené přestupy mezi konkurencí. Vnímají to hráči podobně jako skuteční fotbalisté? Těžko říct, nejspíše to bude individuální, každopádně dnes představila Sparta své dvě nové akvizice, z nichž jedna přichází z Bohemky a druhá dokonce z Plzně.
Caster + JamesBony28
Caster + JamesBony28

V září už to byl rok, co AC Sparta Praha vstoupila jako první český fotbalový klub na pole esportu. Prvním virtuálním sparťanem se stal MrRici, který ale na Letné dlouho nevydržel a dnes hájí barvy méně úspěšného klubu z Vršovic, Bohemians Praha 1905. Krátce po Ricim ale ve Spartě podepsali i oblíbeného streamera TheJohnyho a aby toho nebylo málo, tak v podstatě před rokem si rudý dres navlékla také nejznámější tvář domácí FIFA scény, sám Emerickson. Až dodnes to byly poslední přírůstky do kádru pražské Sparty.

Dnes po devatenácté hodině na svém Instagramu představila Sparta eSports dvě nové akvizice. Překvapivě ani jedním z hráčů není sirisetsedm, který hájí její barvy v Datart e:LIZE, nýbrž dva hráči z konkurenčních celků.

Třetím přírůstkem do FIFA kádru Sparty se stává JamesBony28, který do dnešního dne hájil barvy plzeňské Viktorky. Jeho největším úspěchem je triumf na iSport Lize, nicméně do finále e:LIGY to nedotáhl a v barvách FCVP tedy nepokračuje. Sparťanskou smečkou doplňuje také Caster, který podlehl Bonymu ve finále iSport Ligy a také to těsně nedotáhl do finále e:LIGY. Také v jeho případě jde o přestup od konkurence, dosud totiž hájil barvy klokanů z Bohemians. Nedá se však pochybovat o tom, že si tímto přesunem kariérně polepší.

Aktuální složení FIFA sekce AC Sparta Praha:

 Česká republika Jan 'TheJohny' Hradil
 Česká republika Jan 'Emerickson' Krupička
 Česká republika Jakub 'JamesBony' Němec
 Česká republika Martin 'Caster' Štěpán

Obě nové posily v rozhovoru pro SpartaTV prohlásily, že přestoupit na Letnou je pro ně splněným snem. Je tedy naprosto logické, že jakmile přišla nabídka vstoupit do klubu, kterému fandí od malička, těžko se to odmítá.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.