Přejít k hlavnímu obsahu

CEO týmu BRUTE odpověděl v novém PLAYzone Podcastu na drama i naznačil budoucnost týmu

24. 6. 2020 | 18:00 Counter-Strike 2
Pozvání do nové epizody PLAYzone Podcastu přijal CEO týmu BRUTE Tomáš Müller. Ten se pro nás rozhovořil o svém pohledu na věc okolo nedávné kauzy s odchodem AJTTa, capseNa a Majkyho, prozradil něco více o koncepci a budoucnosti CS:GO týmu a řekl nám například i o tom, proč je důležitý zdravý životní styl u esport hráčů.
PLAYzone Podcast
PLAYzone Podcast

V rozhovoru nakousli naši moderátoři nespočet zajímavých i kontroverzních témat, o kterých se Tomáš Müller z týmu BRUTE nebál otevřít. Rozpovídal se například o bodech z proslaveného facebookového statusu:

Loajalitou myslíme například to, že hráči své problémy neventilují ven, ale řeší je jako první s organizací. Na české scéně je obvyklé, že se hráči párkrát pohádají a už se rozpadají. Změny sestav na české scéně jsou většinou volbou hráčů než těch týmů. A pokud je to na popud organizace, vždy by to mělo být rozhodnutí trenéra. Není vždy úplně žádoucí, aby tým byli kamarádi. Potom je tu loajalita ne k týmu, ale ke kamarádům a hráči jdou raději za kamarády.

Rozpovídal se také o tom, podle čeho se BRUTE snaží skládat novou sestavu:

Nejlepší je tým stavět postupně, jak to děláme teď. Byla chyba koupit tým bez in-game leadera a toho si vychovat. My teď sehnali skvělého trenéra Pepika a máme kvalitního in-game leadera frediho, který má plno zkušeností. Kolem nich se snažíme najít další hráče, což není úplně jednoduché, vzhledem k našim požadavkům. Věřím ale, že až se hráči budou chtít opravdu zlepšovat a vydrží spolu nějakou dobu, tak je tady potenciál to opravdu dotáhnout až do té Evropy, i když je to zatím strašně daleko.

O tom, proč je pro hráče důležitý zdravý životní styl:

Považujeme za strašně důležité, aby hráči dodržovali zdravý životní styl, protože to je pro jejich zdraví. Jednak to ovlivňuje jejich výkon a hráči nemají žádnou imunitu. Druhá věc je to, že jsme teď natáčeli s Českou televizí a dali jsme hráčům dvakrát vyběhnout schody a jeden z nich se pozvracel. Nechceme, aby esport hráči měli takovou vizitku.

Nebo o veřejném vystupování hráčů na sociálních sítích a o tom, proč CS:GO přestal dostávat mzdu:

Všichni hráči mají ve smlouvě mlčenlivost, samozřejmě že ji všichni porušují a samozřejmě organizace přivírají oči. My jsme nikdy nedali hráčům smluvní pokutu, vždy jsme posouvali tu mez. Nejsme jediná organizace, která sáhla hráčům na peníze kvůli covidu. Museli jsme hráčům sáhnout na plat, museli jsme se rozhodnout, jestli si nechat loajální zaměstnance, kteří plní své povinnosti nebo přestat platit hráče, kteří je neplní a jen hrají za kompem. Hráčům jsme to oznámili a řekli, že jestli chtějí odejít, klidně můžou. Daxen se rozhodl odejít, ostatní řekli, že peníze nepotřebují a jsou si vědomi toho, že své povinnosti často neplní.

Kompletní rozhovor si můžete poslechnout v nejnovějším díle PLAYzone Podcastu, s moderátorskou dvojicí huhy, Tučňák. A pokud vytrváte až do konce, možná se v závěru dozvíte to, co vás nejvíce zajímá!

 
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.