Přejít k hlavnímu obsahu

Po masových střelbách Walmart ruší reklamy na videohry, ale zbraně prodává dál

14. 8. 2019 | 18:10 Všechny hry
Walmart je americký řetězec velkých diskontních obchodních domů a nedávno se tohle jméno objevovalo čím dál více, kvůli nešťastnému útoku v El Pasu, během kterého zemřelo 22 lidí.
Walmart videohry
Walmart videohry

Po této tragédii se Walmart rozhodl zrušit reklamy na jakékoliv násilné videohry a filmy. „K tomuto rozhodnutí jsme dospěli kvůlii respektu k obětím minulého týdne. Tato změna není dlouhodobá a nemění to naši obchodní politiku ke hrám jako takovým” řekla Tara House, mluvčí společnosti Walmart. Střelné zbraně, které lze v USA získat daleko snažším způsobem než u nás, se ve velkém obchodním domě ale prodávají dále.

Walmart

Někteří zaměstnanci Walmartu začali kvůli této ironii dokonce stávkovat, protože nechtějí podporovat dostupnost zbraní. "Soustředíme se na pomoc rodinám obětí a celé komunitě, abychom se společně přes tuto tragédii přenesli. Zároveň jsme stále v kontaktu s policií a snažíme se chystat kroky k tomu, abychom předešli atentátům v budoucnosti" sdělila dále Housová v prohlášení. Každý velkoobchod řetězce Walmart musel během několika dní od incidentu odstranit jakékoliv reklamní materiály v obchodech s násilnou nebo agresivní tematikou.

Štítky: Walmart, USA