Přejít k hlavnímu obsahu

Po neúprosné bitvě se králem CZSK FPL stal ZeD

7. 1. 2019 | 01:43 Counter-Strike 2
Téměř tři celé dny velkého zápolení je za námi a díky tomu známe nového krále česko-slovenské FPL. Po celkově 122 odehraných zápasech se na trůn usadil ZeD, ale tahle cesta nebyla vůbec jednoduchá. Pojďme si tyto víkendové boje o velice lákavou hlavní cenu zrekapitulovat.
CZSK FPL
CZSK FPL

Již podruhé se nejlepší domácí hráči FACEIT CZSK Pro League sešli na víkendovém klání, označeném jako kvartální finále, aby po třech měsících proběhla korunovace nového krále. Nebo snad staronového? V bitvě o oficiální herní počítač FPL, kterým pro tentokrát byl DEV1S PC ve variantě GTX1070Ti, totiž nechyběl ani obhájce titulu Adam 'NEOFRAG' Zouhar, který se nechystal vzdát bez boje.

Páteční den byl ve znamení oťukávání, nikdo nechtěl udělat chybu, ale hlavně se na čele hráči točili jeden za druhým. Hrálo se dlouho do noci a v pozici lídra šel spát Max 'SHOCK' Kvapil. Svoji pozici si hráč, který na Nový rok oznámil přestup do Teamu Gravity, udržel také po metě 24 hodin od startu celého finále. V průběhu večera jej nejprve sesadil Jan 'hones' Urválek, v noci se však do formy dostával zejména Adam 'ZeD' Bartko, který se i při větším počtu odehraných zápasů dostával i na hranici 80 % winrate.

DEV1S PC

O závěrečné neděli se začalo hrát opět již před polednem, kdy zavelel obhájce prvenství NEOFRAG a poprvé za tento víkend se dostal do čela. Jako první se právě on dostal na hranici 1700 bodů, ale vše se začalo vyrovnávat a pět a půl hodiny před koncem byla nejlepší čtveřice vtěsnána do 13 bodů – za jedinou výhru je přitom bodů 14. Kromě NEOFRAGa, ZeDa a SHOCKa v této čtveřici nechyběl ani poslední vicemistr, Petr 'HoLLy' Kučera. V tu dobu se až do pozdních večerních hodin odehrávaly dva zápasy současně, což nahrávalo zejména SHOCKovi. Zbylí tři hráči se totiž prali mezi sebou, vyměňovali si jednu výhru za druhou, zatímco SHOCK si po boku svého dávného parťáka Lukáše 'luko' Hrabčíka počínal bravurně a zvítězil šestkrát v řadě, čímž si vybojoval a následně upevňoval vedení. Po jedné z proher, po prodloužení na Overpassu, boj o titul NEOFRAG a HoLLy vzdali.

Pár hodin před koncem si SHOCK připsal sedmou výhru v řadě a s náskokem 33 bodů nebyl míček na jeho straně. V následující hře však ZeD nechyběl, dokázal zvítězit a to dokonce dvakrát. Krátce před půlnocí se rozdíl mezi těmito hráči ztenčil na dva body a bylo to jasné – poslední hra vše rozhodne. Neustálé hraní na oba hráče už zřejmě dolehlo a tahouny svých týmů nebyly. SHOCK se sice rozstřílel, ale koncovku pro svůj tým uhrát nedokázal. Zejména díky znamenitému výkonu Tomáše 'zyored' Cvanigy se z titulu krále CZSK FPL může po 57 hodinách zápolení a závěrečné výhře 16:12 radovat Adam 'ZeD' Bartko, který se může radovat z hlavní ceny, oficiálního počítače soutěže – DEV1S PC. Dalším hráčům z elitní pětky, které můžete vidět na obrázku, budou muset jako ceny útěchy postačit periferie Patriot VIPER, partnera CZSK FACEIT Pro League. Gratulujeme!

CZSK FPL
Štítky: FPL, DEV1S
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.