Přejít k hlavnímu obsahu

Poprvé v historii se esportový turnaj odehrál na palubě letadla. Jeho součástí byl i tween

31. 10. 2019 | 01:05 Virtuální závody
TrackMania nejvíce žije ve Francii a právě místní aerolinky Air France přišly s konceptem netradičního esportového turnaje. Deset hráčů se totiž utkalo několik kilometrů nad zemí při letu z hlavního města na jihozápad do Toulouse.
AirFrance TrackMania Cup
AirFrance TrackMania Cup

AirFrance TrackMania Cup se uskutečnil 30. října a přivítal řadu známých jmen, mezi kterými nechyběl ani slovenský závodník Marek 'tween' Pacher z týmu Sampi. Na toho ale v oblacích čekal jeden nepříjemný handicap. Sám totiž patří mezi vyznavače hraní na klávesnici a speciálně pro tento turnaj tak musel trénovat na gamepadu. To se nakonec podepsalo i na výsledku, kdy z deseti účastníků porazil pouze jediného.

Dobrý výsledek však nebyl prioritním cílem celé akce. V první řadě šlo o testování zcela nového turnajového konceptu s využitím technologie Li-Fi. Závod proběhl na klasické lince z Paříže do Toulouse, která trvá okolo jedné hodiny a patnácti minut. Nebylo tak příliš prostoru na jakékoliv technické potíže, což je jedním z nestandardních limitů takového turnaje. Právě ty potkaly tweena a bohužel nebyla možnost je vyřešit.

Celé klání vyhrál Cocow před Papouem a Affim, kromě tweena se v oblacích nedařilo ani neméně hvězdnému Massovi. My jsme však nejvíce zvědavi, jestli tento formát turnaje někdo posune ještě na další úroveň.

AirFrance TrackMania Cup

Tween na stránkách Sampi ohodnotil účast na AirFrance TrackMania Cupu následovně:

Zúčastniť sa prvého turnaja v oblohe bol skutočný zážitok. Na palube nás privítali a ostatní cestujúci boli veľmi zvedaví. Myslím si, že hry sa do lietadla dostanú, je to miesto, kde je veľmi potrebné skrátiť si čas. Každopádne organizátori tiež narazili na hranice tohto formátu. V extrémne malom priestore a čase museli riešiť problémy hráčov a mal ich skoro každý. Po chvíli mi bolo povedané, že síce ten môj je zjavný, ale nevedia ho vyriešiť a turnaj musí začať. Je škoda, že niektorým problémom sa dalo predísť, no aj tak som si zazatáčal a cením si tejto skúsenosti.
AirFrance TrackMania Cup
AirFrance TrackMania Cup
MČR 2019
Zdroj: @teamsampi
Štítky: AirFrance, tween, Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.