Přejít k hlavnímu obsahu

Dnes máte poslední možnost se kvalifikovat do deváté sezóny Tipsport COOL ligy

11. 3. 2021 | 11:38 Counter-Strike 2
Tipsport COOL liga má před sebou svoji devátou sezónu, která startuje 20. března. Složení obou lig však ještě není kompletní, tak pozorně čtěte dále, aby vám tato jedinečná šance neunikla.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Tipsport COOL liga bude poprvé v historii meziroční, takže po loňské osmé sezóně proběhly i baráže o to, kdo rok 2021 odstartuje v první a kdo v druhé lize. Svoji účast však na poslední chvíli odřekli SINNERS Esports, místo kterých proběhla v úterý 9. března dodatečná kvalifikace mezi týmy, které neuspěly v loňské baráži. Osmý účastník 1. Tipsport COOL ligy vzešel z kvarteta: eEriness MARVO, Sazka.BRUTE, Gifted.uRage a Team Gravity.

eEriness MARVO v dodatečné kvalifikaci zazářili a na tři neúspěšné týmy tedy čeká devátá sezóna 2. Tipsport COOL ligy. Jistotu účasti ale mají také tři další týmy původní tabulky. Zatímco u BloodyDevils bylo díky posunu o jedno místo jasno už při původním oznámení, tak nyní už víme, že baráži se vyhnou i Online Vision Gaming a ValueSkins. Důvod je prostý, tým Sazka.BRUTE má po neúspěchu v dodatečné kvalifikaci v druhé lize svůj hlavní tým i akademii, která postoupila ze třetí ligy, takže jeden z těchto dvou týmů musí být nyní vyřazen.

OVG i VS se měly v baráži utkat se dvěma nejlepšími týmy závěrečného kvalifikačního turnaje, jenže vzhledem k tomu, že po vyřazení jedné ze sekcí BRUTE budou v lize dva volné sloty (po postoupivších eEriness MARVO a loni rozpadlém týmu Universe), tak není baráž ani nutná odehrávat. Turnaj ve čtvrtek 11. března tedy nabírá ještě větší grády, jeho finalisté totiž postoupí přímo do 2. Tipsport COOL ligy. Poslední možnost se dodatečně probojovat do deváté sezóny dlouhodobé soutěže byste si tak neměli se svým týmem nechat ujít, jedinou podmínkou je stejně jako v loňském roce to, že každý účastník musí působit pod existující organizací.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.