Přejít k hlavnímu obsahu

Pouze 2,5 % hráčů FIFA 20 si zahrálo zápas s hráčkami

18. 11. 2019 | 21:12 EA SPORTS FC 24
Hry FIFA, spadající pod společnost EA, jsou obecně spíše orientovány na muže, nedávný objev na Redditu však ukázal, jak málo hráčů si ve skutečnosti zahrálo ženský zápas v nejnovější FIFA 20.
fifa
fifa

Za tímto objevem stojí příspěvek na subredditu r/gaming od uživatelem jménem icharlie17. Tento uživatel sdílel obrázek trofeje, kterou ve hře získal, ukazuje se, že tato trofej spadá mezi „Ultra Rare“ a získalo jich pouhých 2,5 % hráčů. Tato trofej je právě za to, že si zahrál ženský zápas.

Za zmínku určitě stojí fakt, že tento achievement je pro ty, kteří si zápas s hráčkami zahráli, nikoliv v něm zvítězili. Na první pohled je to smutné, za touto statistikou by se však mohlo skrývat více, než se na první pohled zdá.

trophy

Jeden z uživatelů u příspěvku komentoval, že to není způsobeno žádným sexismem hráčů, ale spíše samotným herním režimem. Napsal: „Problém je v tom, že nemá smysl hrát tento herní mód. Jedná se jen o rychlý zápas s velmi nízkou rozmanitostí týmů. Nápad se mi líbí, myslím však, že je potřeba větší implantování ostatních módů." 

Další uživatel dodal: „V Ultimate Team nejsou žádné ženy. A 99,9 % hráčů hraje právě za ten.“

Jeden hráč navrhl takový pohled na věc, že nesoulad mezi hráči a hráčkami ve hře může být způsoben tím, jak se s nimi může jednotlivý uživatel ztotožnit. „Když jsem byl malý a dostal jsem závodní hru, chtěl jsem závodit jen s těmi nejrychlejšími auty, nebo s těmi, s nimiž jsem cítil nějaké spojení. Proč bych se měl otravovat se zbytkem, když můžu využít ta nejlepší nebo ta, s nimiž mám nějaké spojení?“

Doplnil, že za tím může být, že takové rozpoložení má většina uživatelské základny. „Zní to sice špatně, ale tak se to mění. Čím víc je ženských týmů mezi hráči, tím více je lidi zapojí. Tento mód časem poroste.“

A co vy, máte ve své sbírce tuto Ultra Rare trofej?

 

Zdroj: GameByte.com