Přejít k hlavnímu obsahu

PoweR z Inside Games: Letos si chceme odnést pohár

22. 5. 2019 | 15:49 Hearthstone
Poslední rozhovor s postupujícími na LAN finále Hearthstone FORTUNA COOL ligy je zde! Jak vidí základní část PoweR, kapitán v této sezóně neporažených Inside Games? A s jakými ambicemi do Prahy pojedou?
FORTUNA COOL liga v Hearthstone
FORTUNA COOL liga v Hearthstone

Ahoj, Powere, gratuluji k postupu na finále. Jaká je v týmu nálada po posledním kole?

Zdar a díky! Nálada je suprová. Strašně se těšíme do Prahy.

Turnajem jste prošli jako nůž máslem (7-0, 21:5), co bys označil za hlavní důvod úspěchu, co vám oproti ostatním fungovalo  lépe?

Já myslím, že nám parádně funguje „chemie“ v teamu. Jsme dost odlišné osobnosti a když se dáme dohromady, tak nám to prostě klape. Já jsem se jako kapitán a nejuřvanější člen týmu ujal „moderace“ komunikace, Jobsad a Norwis jsou tryhardi a soustředí se na clean gameplay a Heki je takový kontrolor a zároveň vymýšlí ty největší majsterštyky. Dalším faktorem je, že jsme všichni, ač v jiných týmech (já a Jobsad za iG, Heki za Eclot a Norwis za nEophyte), už absolvovali loňský ročník COOL ligy a věděli jsme, na co si dávat pozor. Letos se snažíme co nejrychleji a co možná nejjednodušeji komunikovat a vyvarovat se tak hloupých chyb.

Loni iG skončilo na druhém místě, ty a Jobsad jste byli v sestavě. Je pro tebe letos jediný cíl prvenství?

Samozřejmě. Budu se opakovat, ale letos chceme ten pohár urvat. Myslím, že jsme v základní části ukázali jak moc.

Celý tým je velice zkušený, nebojíš se, že i přes to na vás dolehne nervozita ze zápasů na stage?

Všichni už máme zkušenosti s hraním na stage před live publikem, takže si troufám tvrdit, že ta „tíha“ okamžiku by nám mohla hrát do karet.

Byl v základní části nějaký zápas, který ti utkvěl v paměti?

Určitě, hned úvodní duel proti ECLOTům, kde jsme hráli Topsy Priesta do OTK Druida. Tam nám ECLOTi spálili přes Naturalize prasátko a my museli vyhrát z boardu a obehrát přitom druhou Naturalízu. Shodou okolností se nám tohle stalo při přípravě a tak jsme přesně věděli co dělat. Jobsad, který zrovna pilotoval, ukázal jak rychlé má ruce a brutálním APM vyjel dva 2/20+ Radiant Elementály. Fakt parádní hra. 

Kdybyste vyhráli, jak naložíte s výhrou? A kdo si vystaví pohár doma na poličce?

Případnou výhru si samozřejmě rozdělíme a určitou smluvně zakotvenou část odvedeme týmu. Co s pohárem jsme zatím neřešili, ale snad budou mít kluci rozum a nechají mě, ať si ho vystavím na streamu.

Máš na závěr nějaký vzkaz pro fanoušky?

Lidi, doražte do Prahy v co možná největším počtu! Pojďme ukázat, že Hearthstone v ČR žije! A samozřejmě nám fanděte.

Štítky: COOL liga
miluju videohry a hlavně ligu legend