Přejít k hlavnímu obsahu

Preview čtvrtfinále Worlds: KT Rolster vs. Invictus Gaming

18. 10. 2018 | 11:30 League of Legends
Za námi je skupinová fáze a už o víkendu na nás čekají čtvrtfinálová klání, které odstartuje zápas mezi KT Rolster a Invictus Gaming.
Výchozí obrázek
KT Rolster - Invictus Gaming

Možná vůbec nejkvalitnější čtvrtfinálový duel nás čeká hned na startu, kdy se KT Rolster, mistr korejské ligy LCK, postaví vicemistrům čínské LPL z Invictus Gaming. Skvadra hráčů z KT Rolster ukázala, na rozdíl od jiných korejských týmů, ve skupině velkou dominanci. Přece jen ale jedno zaváhání přišlo, a to proti EDward Gaming, což ale znamenalo jen ukončení neporazitelnosti ve skupině. Nakonec totiž skupinovou část korejský mistr zakončil se skóre 5-1 a po právu si odnesl první seed.

Invictus Gaming měli o něco jednodušší soupeře ve skupině - 100 Thieves a G-Rex, a od začátku do konce bylo jasné, že týmy na IG a Fnatic nebudou stačit. I přesto, že se Invictus podařilo prvních pět her vyhrát, nakonec se musel podvolit konkurenci z Fnatic, které se podařilo vybojovat si tiebreaker a konečné první místo. Na Invictus Gaming tak čekalo místo v druhém koši, kvůli čemuž narazí na KT Rolster už ve čtvrtfinále.

Sestavy

KT RolsterInvictus Gaming
Smeb (Kingen)TheShy, Duke
ScoreNing
UcalRookie
DeftJackeyLove
MataBaolan

Dle pohledu na sestavy obou týmů, si můžeme všimnout jedné výhody, a to většího využití náhradníků na straně IG. U KT se s největší pravděpodobností nedočkáme žádné rotace na toplane, mezitím co u čínského protějšku je to více než pravděpodobné. Právě Invictus Gaming očividně dva toplaneři v sestavě prospívají a oba dokáží zahrát na té největší úrovni. Proti sobě ale budou mít možná vůbec nejlepšího toplanera světa, Smeba, který je navíc flexibilní a ani proti jednomu z nich by neměl mít větší problémy. Díky změně na toplane, však může IG posílit hlavně po taktické stránce, jelikož nově přicházející hráč může do rozjeté série snáze přenést poznatky trenérů (zeména co se týče pohybu po mapě).  

KT Rolster 2018

Velký výkonnostní rozdíl se očekává ve střetu junglerů. Právě Score z KT by se dal, a také se často označuje, jako vůbec nejlepší jungler světa, který vyniká zejména chytrou hrou, ve které najdete chyb jen po málu. I přesto, že Invictus odehrál vcelku jasné zápasy proti 100 Thieves a G-Rex, Ning statisticky výrazně zaostal za právě Scorem, který byl hlavním tahounem KT v přechodu z early do mid game. 

Na co se asi všichni těšíme, je souboj be středu mapy, kde se proti sobě postaví Ucal a Rookie. Z těchto dvou korejských tváří byl před turnajem opakovaně vyzdvihován Rookie, který byl, podobně jako Score na druhé straně barikády, často označován za nejlepšího midlanera světa. Ucal však svými výkony ve skupině překonal očekávání a ve čtvrtfinále se tak na midlane očekává maximálně vyrovnaný souboj. I když se každý z nich prezentuje trochu jiným herním stylem a jinými šampiony, jejich vliv na vývoj zápasu může být obrovský. Oba ve svých týmech zaznamenávají podobný procentuální podíl na celkovém týmovém poškození, oba dva jsou také velmi silní laneři, o čemž svědčí 1. a 2. místo v nejdůležitější laning statistice. Průměně, ve skupinových zápasech,  vedl v 15. minutě Ucal o 420 cs a Rookie dokonce o 587.

Invictus Gaming Worlds 2018

Na botlane se může zdát, že nás čeká jednoznačná bitva. JackeyLove s Baolanem sice ve skupině předvedli velmi líbivé výkony, ale Deft v 15. minutě průměrně nad svými soky vedl o neuvěřitelných 1010 zlaťáků. JackeyLove se tedy s jinak také velmi slušným slušným průměrem + 368 může jít klidně zahrabat. Právě pro KT tvoří Deft největšího carry hráče, což dokazuje i jeho ohromný podíl na celkovém týmovém poškození. JackeyLove s Baolanem sice ve skupině ukázali, že se dokáží měřit i s Rekklesem a Hylissangem, ale proti Matovi s Deftem objektivně asi nemají velkou šanci zabodovat. 

V early game a na toplane a botlane by tedy měl teoreticky mít navrch KT Rolster. I když je IG velmi silným celkem, potřebují dominantní play od junglera a dobrou mid-game kompozici, která by jim mohla pomoc zvrátit vývoj hry na svou stranu. Hráči KT by měli své čínské protihráče přehrát jak po individuální stránce, tak i v pohybu po mapě, hře okolo objektivů nebo late game teamfightech. Díky silné dvojici toplanerů, která přináší mírnou taktickou výhodu a úžasnému midlanerovi má Invictus mírnou šanci překvapit, ale více než 2 hry by si KT neměli nechat sebrat. Pokud Invictus vyhraje první hru, můžeme se dočkat vyrovnané bitvy. Pokud však první hru prohrají, budou ve velmi složité pozici, ze které by jim mohl pomoci jen úžasný výkon druhého toplanera nebo nepředvídatelná taktika.

Tip PLAYzone redakce: KT Rolster 3:1 Invictus Gaming

Zdroj: @lolesports
Štítky: Worlds