Přejít k hlavnímu obsahu

Preview čtvrtfinále Worlds: Royal Never Give Up vs. G2 Esports

19. 10. 2018 | 18:00 League of Legends
Ve druhém čtvrtfinále světového šampionátu se proti sobě postaví Royal Never Give Up a G2 Esports. Jaký boj nás čeká ve druhém čtvrtfinále světového šampionátu?
Výchozí obrázek
Royal Never Give Up vs, G2 Esports

Royal Never Give Up byl už před turnajem největším favoritem na celkové vítězství. Po až nečekaně velkém úspěchu LCS týmů sice už všichni vidí Fnatic nebo Cloud9 ve finále, ale od G2 Esports se toho přeci jen tolik neočekává. Není taky divu, protože Perkz a spol. měli velké štěstí, že Flash Wolves zaváhali proti Phong Vu Buffalo, díky čemuž s nimi mohli znovu změřit síly v tiebreakeru. Samurajové z Evropy však svými výkony ve skupině jednoznačně předčili očekávání.

Sestavy

G2 EsportsRoyal Never Give Up
Wunder (Sacre)Letme
JankosKarsa, Mlxg
PerkzXiaohu
HjarnanUzi
WadidMing

Hráči G2 podávali vesměs nadprůměrné individuální výkony

Příjemným překvapením zejména bylo, že botlinka G2 nebyla takovou slabinou, jak někdo mohl očekávat a solo laneři nepodlehli tlaku, který na ně byl dlouhodobě vyvíjen. Diváky udivoval zejména toplaner Wunder, který sice nehrál bez chyb, ale zejména s Aatroxem a Camille ukázal skvělé mechanické schopnosti, orientaci na mapě a účinně vytvářel tlak díky svému split-pushování. 

Silným článkem sestavy G2 byl i midlaner Perkz, od kterého se však kvalitní výkony čekaly. Až na jeden výpadek za Lissandru podával skvělé výkony ve všech hrách skupinové fáze - vytvářel tlak po celé mapě a svými herními schopnostmi diváky nejednou donutil vstát ze svých sedadel. Hjarnan a Wadid se také blýsknuli velmi líbivými výkony a zejména švédský "marksman" nás potěšil tím, když ukázal, proč se proti němu musí banovat Heimerdinger. Mírným zklamáním byl pouze jungler Jankos, který v evropské LCS podává o dost kvalitnější výkony, než jaké doposud podával na letošních Worlds. Jeho herní projev bohužel působil místy křečovitě a je vidět, že má stále problémy ve zvládáním velkého tlaku, který Worlds vytváří.

Royal Never Give Up bude chtít využít rozdílu na botlane

I když si evropští fanoušci Hjarnana s Wadidem zatím jen pochvalovali, botlajna RNG bude na mnohem vyšší úrovni, než ta, proti které nastupovali ve skupinové fázi. Pokud se jim podaří získat Heimerdingera, problémy by nastat nemusely, ale jak sám Hjarnan přiznává, v běžném souboji marksman šampionů to bude proti Uzimu opravdu složité. Hráči RNG budou této slabiny chtít využít co nejvíce a proto se můžeme těšit na to, jakým způsobem trenéři své týmy připraví do laning fáze. 

Uzi je v současnosti nejlepším botlanerem na světě, a to nejen na lince. I v zápasech, ve kterých nedostával tolik pomoci od junglera, se Uzimu dařilo soupeře přehrávat o několik desítek cs. Průměrně vedl v 15. minutě nad svým soupeřem o impozantních 19 cs, což je spolu s Rookiem z IG nejvíce ze všech hráčů na Worlds 2018. Bohužel pro G2, i pokud by se podařilo neutralizovat Uziho už na lince, zbytek týmu RNG není v žádném případě nějaký tým čtyř Uziho ward a pokud dostanou nadstandartní prostor, dokáží hru sami potahat. 

Royal Never Give Up

Jak G2 může překvapit?

Pokud se podíváme na sestavu Royal Never Give Up, neuvidíme v ní žádnou slabinu. Naopak mají možná nejlepšího botlanera na světě a k tomu dva velmi silné junglery, kteří oba patří ke světové špičce. Na evropské straně barikády má G2 několik strašáků, jako Jankos s jeho nevyrovnanými výkony nebo Hjarnanův herní projev bez Heimerdingera. Pokud chce G2 uspět, budou právě Jankos a Hjarnan muset zlepšit svou hru a neupadnout do velkých ztrát už v early game.

Pro G2 je nesmysl, pokoušet se vyhrávat v teamfightech, kde je RNG jednoduše silnější a zkušenější tým. G2 bude muset hrát tak, jak mu to nejvíce vyhovuje, a to cestou split-pushujících solo-lanerů. Wunder na Camille je prostě nezastavitelný a pokud dokáže evropský outsider správně postavit 1-3-1 nebo 1-4-0 split-push, mohli by RNG rozhodit a s trochou štěstí i přehrát. O favoritovi v tomto zápase není pochyb a evropským fanouškům nezbývá jen doufat v obrovské překvapení.

Tip PLAYzone redakce: Royal Never Give Up 3:1 G2 Esports

Zdroj: @lolesports
Štítky: Worlds