Přejít k hlavnímu obsahu

Preview ELEAGUE: Poslední turnaj léta je tady

19. 7. 2018 | 14:36 Counter-Strike 2
Po roce se vrací opět ELEAGUE Premier. Dočkáme se souboje osmi nejlepších týmů světa, které se utkají o prize pool 1 000 000 dolarů. Co nás čeká a kdo se v turnaji utká?
Výchozí obrázek

Po roce se vrací opět ELEAGUE Premier. Dočkáme se souboje osmi nejlepších týmů světa, které se utkají o prize pool 1 000 000 dolarů. Co nás čeká a kdo se v turnaji utká?

V americké Atlantě se opět po roce utkají nejlepší týmy světa v turnaji ELEAGUE Premier. Turnaje, který bude posledním velkým turnajem před letní pauzou, se účastní osm týmů ze světové špičky. O tom, že ELEAGUE nebude jen turnaj do počtu, svědčí i fakt, že se týmy utkají o prize pool rovnou 1 000 000 dolarů, tedy o stejný prize pool, jako na Majorech.

Celý turnaj se odehraje ve studiu ELEAGUE v Atlantě, kde budou týmy bojovat od 21. do 29. července. Turnaj přitom začne skupinovou fází, která se odehraje od neděle do středy formátem GSL, který bude kompletně BO3. Týmy poté čeká dva dny pauza, po které se utkají ve víkendovém play-off. Jak už je u ELEAGUE tradicí, play-off se kromě platformy Twitch odvysílá také na americké celostátní televizi TBS.

ELEAGUE to se svou druhou sezónou myslí vážně, a proto se rozhodlo pozvat TOP8 týmů podle HLTV rankingu k 4. červnu. V akci tedy uvidíme všechny světové TOP týmy a turnaj tedy bude skutečně našlapaný. Pojďme se podívat blíž na jednotlivé skupiny.

SKUPINA A
Astralis
Cloud9
{#Dánsko} device
{#Dánsko} dupreeh
{#Dánsko} Xyp9x
{#Dánsko} gla1ve
{#Dánsko} Magisk
vs. {#Slovenská Republika} STYKO
{#Spojené státy americké} autimatic
{#Spojené státy americké} Skadoodle
{#Spojené státy americké} RUSH
{#Švédsko} Golden
MIBR
Team Liquid
{#Brazílie} FalleN
{#Spojené státy americké} tarik
{#Brazílie} coldzera
{#Brazílie} fer
{#Spojené státy americké} Stewie2K
vs. {#Spojené státy americké} nitr0
{#Spojené státy americké} ELiGE
{#Kanada} Twistzz
{#Kanada} NAF
{#Brazílie} TACO

Ve skupině A je jasným favoritem tým Astralis. Ten i přes vypadnutí v semifinále ESL One Cologne je stále tím nejlepším týmem světa a ve skupině A bude jen těžko hledat přemožitele. Dáni by tedy měli bez pochyb celou skupinu vyhrát.

Zajímavější ale bude souboj mezi zbytkem týmů. Ani jednomu z této trojice amerických týmů se totiž v poslední době příliš nedaří, o čemž svědčí i fakt, že ani jeden z týmů se neprobojoval do play-off v Kolíně nad Rýnem. Navíc MiBR hrají v nové sestavě a Cloud9 dokonce v mixu se dvěma evropskými hráči. To by mohlo hrát do karet právě týmu Liquid, který už několikrát ukázal, že dokáže být týmem, který útočí na nejvyšší příčky. Pokud se tento tým dokázal oklepat z posledního místa na ESL One Cologne, dost možná se bude moct probojovat do vyřazovací části.

Astralis jsou nejsilnějším týmem skupiny A

Bojovat o vítězství však bude chtít i tým MiBR, který před turnajem vyměnil Boltze za tarika z Cloud9. Tým však neměl příliš času na přípravu, a proto visí otazník nad tím, jak si tento tým povede zde. Výkony týmu se však postupem času zlepšují a jestli se mají MIBR opět vrátit na vítěznou vlnu, právě tento turnaj je může dost nakopnout.

Posledním týmem ve skupině A je tým Cloud9. Tento tým měl dlouhou dobu problém najít pátého hráče, těsně před ELEAGUE z týmu odešel také tarik, a Cloud9 tak odehrají turnaj se Stykem a Goldenem. Cloud9 za sebou nejspíš nemají téměř žádnou přípravu a morálka týmu po odchodu tarika je pravděpodobně na dně. Cloud9 tedy rozhodně nejedou do Atlanty jako favorité a cíl týmu bude odejít z turnaje se ctí.

Náš tip na postupující: 1. Astralis, 2. MIBR


SKUPINA B
Natus Vincere
fnatic
{#Ukrajina} s1mple
{#Ukrajina} Edward
{#Ruská federace} flamie
{#Ruská federace} electronic
{#Ukrajina} Zeus
vs. 
{#Švédsko} JW
{#Švédsko} Flusha
{#Švédsko} draken
{#Švédsko} KRIMZ
{#Švédsko} Xizt
FaZe
mousesports
{#Dánsko} karrigan
{#Bosna a Hercegovina} NiKo
{#Slovenská Republika} GuardiaN
{#Norsko} rain
{#Švédsko} olofmeister
vs. {#Nizozemsko} chrisJ
{#Česká Republika} oskar
{#Polsko} Snax
{#Finsko} suNny
{#Estonsko} ropz

Ve skupině B je situace o něco vyrovnanější. Největšími favority na postup jsou jednoznačně Na`Vi a FaZe. Natus Vincere jednoznačně ovládli celé ESL One Cologne a ukazují že mají namířeno na pozici nejlepšího týmu světa. Na stejnou pozici má však namířeno i tým FaZe Clan. Ten navíc před ELEAGUE výrazně posílil, protože na turnaji svůj návrat uskuteční švédská hvězda olofmeister. Právě tyto dva týmy by měly ovládnout skupinu B a postoupit do play-off. 

Favoritem skupiny B je tým Na`Vi

Postup si však nebude chtít nechat ujít ani švédský tým fnatic. Ten se sice v poslední době prezentuje dobrými výkony, avšak na ESL One Cologne ukázal, že nestačí ani na FaZe Clan, ani na Na`Vi. Pokud Švédi oproti ESL One Cologne výrazně nezlepší svou hru, pravděpodobně to nebude stačit na postup ze skupiny.

Posledním týmem ve skupině B je mousesports. Do tohoto týmu před ESL One Cologne přišel Snax, který nahradil Styka, avšak tato změna v sestavě měla spíš opačný efekt a tým po prohrách nad G2 a ENCE vypadl z turnaje. Pokud mousesports dokázali přijít na to, co bylo důvodem špatných výkonů na ESL One Cologne, mohou potrápiit všechny týmy ve skupině, což mnohokrát dokázali se Stykem. Pravděpodobnější je však možnost, že mousesports nebude na své soupeře stačit a vypadne ve skupinách.

Náš tip na postupující: 1. Na`Vi, 2. FaZe

Co se týče play-off, dá se očekávat, že nejúspěšnějším týmem bude jeden z trojice Astralis, FaZe, Na`Vi. V play-off však bude všechno otevřené a dá se jen velmi těžko předpokládat, kdo se nakonec stane vítězem turnaje.

Rozdělení prize poolu zatím nebylo oznámeno, dá se však předpokládat, že vítěz získá z milionu dolarů rovnou polovinu. Celý turnaje se budu vysílat na Twitch kanálu ELEAGUE, stejně tak jako na webových stránkách ELEAGUE a na americké televizní stanici TBS.

Štítky: ELEAGUE
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.