Přejít k hlavnímu obsahu

Přichází MOL eCup, virtuální klubová soutěž zaměřená na profíky i veřejnost

13. 6. 2020 | 08:00 EA SPORTS FC 24
Virtuální fotbal nabírá ve světě esportu čím dál větší oblibu. I díky tomu přichází další prestižní soutěž, tentokrát virtuální obdoba českého fotbalového poháru MOL Cup, která se podle slov organizátorů zaměřuje jak na esport hráče, tak na veřejnost či profesionální fotbalisty.
mol ecup
mol ecup

MOL eCup je dalším velkým turnajem, který navazuje například na DATART e:LIGU či projekt eRepre. Jak již název prozrazuje, jedná se o virtuální odnož českého fotbalového poháru MOL Cup a podobně jako je tomu i ve skutečném poháru, tak také MOL eCup slibuje utkání mezi všemi všemi úrovněmi. 

Boje totiž začnou v otevřených kvalifikacích určených pro širokou veřejnost, se kterých vzejde celkem 16 týmů do druhé fáze ligy. Tam se již utkají proti nominovaným zástupcům týmů z 1. a 2. české fotbalové ligy. Kluby přitom mohou nominovat jak své fotbalisty, tak také hráče z týmové esport sekce či hráče, kteří tým reprezentovali v DATART e:LIZE.

Celý turnaj se odehraje na platformě Playstation 4 a stejně jako skutečný pohár, tak i ten virtuální se odehraje kompletně formou single-elimination pavouka.

Tři nejlepší hráči si rozdělí prize pool 60 000 Kč, ke kterému se přidá bohatá nadílka hmotných cen od partnerů. Vítěz celé ligy navíc podle organizátorů získá unikátní výhodu v příštím kvalifikačním procesu projektu virtuální fotbalové reprezentace eRepre.

Registrovat se do MOL eCupu můžete na tomto odkaze, kde také naleznete kompletní informace o poháru. 

Štítky: MOL eCup, eRepre
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.