Přejít k hlavnímu obsahu

Přichází Puzzle Lab, solo adventura nové expanze

24. 8. 2018 | 20:54 Hearthstone
Trend, který nastolila expanze Knights of the Frozen Throne, pokračuje samozřejmě i s nejnovějším rozšířením The Boomsday Project.
puzzle-lab
puzzle-lab

Trend, který nastolila expanze Knights of the Frozen Throne, pokračuje samozřejmě i s nejnovějším rozšířením The Boomsday Project. Jaká solo adventura čeká na hráče tentokrát?

 

 

Zatímco Frozen Throne přišlo "jen" s klasickým porážením bossů, Kobolds and Catacombs přineslo rovnou celý nový mód nazvaný Dungeon Run. Stejný typ adventury, tentokrát nazvaný Monster Hunt, přinesla i první expanze roku Mamuta. Mód byl jen okořeněný o nové postavy hráče i počítače, o žádnou převratnou novinku se vskutku nejednalo. 

S expanzí The Boomsday Project ale přichází změna! Hráče adventure zavade přímo do laboratoří Doctora Booma. Úkol? Vyřešit několik hádanek. Odměnou vám kromě dobrého pocitu následně bude klasicky cardback.

Co ale samotná solo adventure, jak se Blizzardu povedla? Podívejme se na ni trochu podrobněji. Začít můžete jakýmkoliv typem hádanek, úplně nahoře se ale nachází Lethal, jako první se tedy vrhneme na něj.

Jak název napovídá, vaším úkolem bude najít způsob, jak zabít protivníka. Od nejjednoduších hádanek, které by vyřešil i naprostý začátečník, se dostaneme k těm, kde chybu udělají i ti nejlepší hráči. První série hádanek vás vyzkouší nejen ze znalosti herních mechanik, ale také třeba z vaší zdatnosti v matematice. I když jsme ostatní hádanky ještě neprobrali, jedno vám říct můžeme už teď – Lethal je podle nás ze všech setů nejzábavnější.

Po vskutku povedeném hledání doslova smrtící kombinace přijde set nazvaný Mirror, dle nás nejslabší z celé adventury. Vašim cílem je zde postavit naprosto stejný board, jako má váš protivník a leč to vypadá jednoduše, i zde budete musete zavařit mozkové závity. Zábavné nám to ale prostě nepřijde, dost možná kvůli tomu, že tuto schopnost v reálné hře vůbec nevyužijete.

To třetí typ hádanek vás opět nažhaví! Board Clear je zkrátka zábava a stejně jako u Lethalu i zde platí, že naučené schopnosti vám v reálně hře můžou pomoci. A jestli zábavnost jednotlivých částí kolísá, tak složitost ani náhodou. I u Board Clearu se dost možná zaseknete u některých hádanek na celé hodiny, o tom ale celá adventura je a musíme uznat, že v tomto se Blizzardu Puzzle Lab jednoduše povedl.

A ještě jednou, po části, ze které si můžete něco odnést do reálné hry, přichází série spíše méně zábavných hádanek, ve kterých se toho moc nenaučíte. V Survival je váš cíl jasný, vyléčit se na plný počet životů. I když se může zdát jednoduché i toto, opak je pravdou, Survival je dost možná nejtěžší ze všech setů hádanek.

To hlavní máte za sebou, před vámi je ale stále finální výzva – porazit musíte ještě samotného Dr. Booma! U něj na vás čekají opět všechny čtyři typy, od každého čtyři a od Survival rovnou šest hádanek. Uspějete-li i tady, gratulace, právě jste dokončili solo adventuru Puzzle Lab!

A jaká hádanka dělala problém vám?

Celkový dojem? Puzzle Lab se vývojářům neskutečně povedl a i přes slabší části nás bavil snad ještě více, než Monster, resp. Dungeon Run. Snad jediná škoda je, že při celém řešení nemusíte vůbec přemýšlet, stačí vlastně, abyste zkouknuli nějaké ty návody. To hodnotě cardbacku značně ubírá, na druhou stranu někdy se nějaká ta pomoc hodí – popravdě, jednou jsme ji využili i my. Hádanka s názvem Toasted Hydra byla nad naše síly a řešení popravdě vlastně stále nechápeme. A co vy, jak se daří v Puzzle Lab vám? U jakého úkolu jste se zasekli? Nebo jste celou adventurou prošli bez problémů?

 

miluju videohry a hlavně ligu legend