Přejít k hlavnímu obsahu

Přijde pád LMS? Flash Wolves opustily další dvě hvězdy.

5. 12. 2018 | 13:50 League of Legends
Region LMS přichází o dvě další velké hvězdy. Maple a SwordArt totiž mění Flash Wolves za čínskou organizaci Suning Gaming.
Flash Wolves
Flash Wolves

Liga LMS se nejméně v posledním roce jevila jako nejslabší z pěti "major" regionů a jediným týmem, který byl schopný konkurovat světové špičce, byli dlouhodobě Flash Wolves. Právě z FW ale nyní odchází další dva hráči, a to Maple a SwordArt. Z týmu už před několika týdny odešel Moojin, který se vrátil do Jižní Koreji, konkrétně do LCK celku Hanwha Life Esports. Kariéru na konci sezóny navíc ukončil toplaner MMD a z aktivních členů týmu tak už zůstal jen Betty a Hanabi. Za připomínku stojí, že už před rokem region Taiwanu opustila i další z hvězd, a to jungler Karsa, který v současnosti působí v čínském Royal Never Give Up. 

Suning Gaming Maple SwordArt

Vypadne LMS definitivně z nejlepší pětky?

Na Worlds se sice G-Rex úspěšně dostal do hlavní skupinové fáze, ale tam spolu s celkem MAD Team nedokázal uhrát ani jednu hru. Jediný, kdo hrál o postup byl tak tým Flash Wolves, který se skóre 3-3 nedokázal postoupit ze skupiny a přenechal místo ve čtvrtfinále G2 Esports a Afreeca Freecs. Celkově týmy z LMS dosáhly ve skupinách skóre 3-15, což bylo zdaleka nejhorší z pěti hlavních regionů (LCK, LPL, EU LCS/LEC, NA LCS, LMS). Před celým regionem tak stojí velká výzva, protože Riot má slušnou záminku snížit počet týmů z LMS na Worlds, nebo také jejich postavení při turnaji Mid-Season Invitational.

Dá se předpokládat, že před MSI se nic moc nezmění, ale pokud by i tam taiwanský reprezentant selhal, můžeme jen hádat, jestli z míst na světovém šampionátu ubyde LMS jeden, nebo dokonce dva spoty. V posledních letech se v dobrém světle ukazovaly zejména týmy z vietnamské VCS, ale větší kvalitu ukázaly také celky z Turecka, Ruska či Jižní Ameriky. Podle jejich výkonů na MSI by teoreticky mohly být tyto regiony obdarovány dalším spotem na Worlds.

Současná sestava Flash Wolves:

 Taiwan Su "Hanabi" Chia-Hsiang - Top
 Taiwan Lu "Betty" Yu-Hung - AD Carry
 Taiwan Liu "ShiauC" Chia-Hao - Support