Přejít k hlavnímu obsahu

Prize pool pro TI10 stále roste, dosáhl hranice 30 milionů dolarů!

27. 7. 2020 | 14:00 Dota 2
Prize pool pro TI10 nyní překonal magickou hranici 30 milionů a je dokonce možné, že bude nejvyšší v historii esportu!
TI10
TI10

Výše prizepoolu pro prestižní turnaj The International 10 začala růst od konce května, když společnost Valve uvolnila Battle Passy, kdy 25 % z každého zakoupeného Battle Passu putuje právě do této celkové finanční odměny, kterou účastníci obdrží. Její výši letošního ročníku The International pro vás PLAYzone bedlivě sleduje a o jejím růstu vás průběžně informujeme.     

Dne 27. července v brzkých hodinách prize pool překonal hranici 30 milionů dolarů a stále roste. Ačkoliv jeho růst již zpomaluje, je jasné, že zanechá svou stopu v historii esportu. Níže můžete vidět graf porovnání jednotlivých ročníků, včetně růstu prizepoolů v průběhu času. 

Graf

Loni celková finanční odměna dosáhla výše 34,3 milionu dolarů (přes 800 milionů korun), uvidíme, zda ji ta letošní překoná. Poroste ještě nějakých šest týdnů, neboť datum konce prodeje Battle Passů bylo přesunuto z 12. na 19. září 2020.

K Battle Passu si je možné přikoupit truhly a výhodné balíčky, které výraznou měrou přispěly k závratné výši peněz, více o nich můžete zjistit zde. Valve láká hráče také na to, že pokud bude loňská hranice prize poolu překonána, majitelé Battle Pasů dostanou 10 tisíc Battle Points. Dalších 10 tisíc Battle Points se dočkají při překonání milníku 40 milionů dolarů.   

Už nyní je jasné, že prize pool pro TI10 s největší pravděpodobností překoná ten loňský, čímž se stane nejvyšším v historii esportu. Zatím není zcela jisté, zda přesáhne 40milionovou hranici, může se jí ale přinejmenším velmi přiblížit. 

Zdroj: ginx.tv