Přejít k hlavnímu obsahu

Pro League aneb co nás letos čeká v R6S

11. 7. 2018 | 16:49 Rainbow Six: Siege
Nestihli jsme podchytit začátek ligy, nikdy ale není pozdě naskočit na rozjetý vlak a shrnout vše, co zatím o aktuální sezóně Pro League víme. A samozřejmě také připomenout, na co se můžeme letos těšit.
Výchozí obrázek

Nestihli jsme podchytit začátek ligy, nikdy ale není pozdě naskočit na rozjetý vlak a shrnout vše, co zatím o aktuální sezóně Pro League víme. A samozřejmě také připomenout, na co se můžeme letos těšit.

Aktuální, již osmá, sezóna Pro League byla zahájena s drobným zpožděním a to se odrazilo i na zápasech v prvních týdnech, které byly nahuštěny do opravdu každého možného dne. Dnes si tu však nebudeme psát o úspěších jednotlivých týmů, ale podíváme se spíš na celkový systém ligy a na to, jak vše bude probíhat.

Pro League

Pro League je dlouhodobá liga pořádaná přímo Ubisoftem ve spolupráci s ESL. Aktuální osmá sezóna (druhá v tomto roce spojená s operací Parabellum, uvedením nové mapy a dvou italských operátorů) prošla velkým množstvím změn, což se perfektně hodí, protože si je můžeme krátce shrnout.

Dlouhodobá část je rozdělena do čtyř hlavních regionů: Evropa, Severní Amerika, Jižní Amerika a Asie s Oceánií (Asia Pacific, tato oblast je ještě rozdělena na Japonsko, Jižní Koreu, Jihovýchodní Asii a Austrálii a Nový Zéland). V každém regionu spolu soupeří 8 týmů, které si však představíme někdy v budoucnu. Velkou změnu v aktuální sezóně zaznamenal herní systém – každý zápas je pouze jedna mapa, na která jeden z týmů nejprve odehraje pět kol jako obránce a následně dalších pět jako útočník (pokud je tedy potřeba všech pět). Zápasy také mohou skončit remízou 5:5. Vše zakončí velké offline Finals v listopadu v brazilském Riu, do kterého postoupí dva nejlepší týmy z každého regionu. 

Operace Parabellum

Mimo změn v herním systému a přechodu k jedné mapě jsme se také dočkali změny v systému banování map. Je to logické, hraje se přece jen jedna jediná mapa. Nejdůležitější je pak fakt, že jeden tým nemůže hrát jednu mapu opakovaně ve dvou týdnech za sebou. Banováním map to však nekončí, banují se nově i operátoři. Každý tým může na zvolenou mapu zabanovat jednoho útočníka a jednoho obránce. Díky tomu dochází k velmi zajímavým situacím, kdy se týmy musejí často obejít bez klíčových (a v minulých sezónách často těch nejhranějších) operátorů. 

Finals však nejsou jediným velkým turnajem. Už tento víkend si můžete naladit DreamHack z Valencie a o měsíc později Masters v Paříži. Samozřejmě můžete také téměř každý den mrknout na zápasy jednoho z regionů Pro League.

Štítky: Pro League