Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální evropská PUBG liga zná své složení

17. 12. 2018 | 21:25 PUBG: Battlegrounds
Příchod PUBG Europe League rozvířil vody domácí scény, hrát se totiž v roce 2019 bude v několika fázích o celý milion euro. Do hlavní části se bohužel neprobojoval žádný český ani slovenský tým, i tak byly ale kvalifikační boje opravdu zajímavé a my nyní známé kompletní složení.
PUBG Europe League
PUBG Europe League

Nově vzniklá dvojice soutěží PUBG Europe League (PEL) a PUBG Contenders League (PCL) se v příštím kalendářním roce stane alfou a omegou kompetitivního hraní PlayerUnknown's Battlegrounds na našem kontinentu. Nejvíce očí bude samozřejmě směřováno ke sledování PEL, kde bude ve hře parádní prize pool jeden milion euro. Celkem nás v roce 2019 čekají tři několikaměsíční fáze, z nichž ta první odstartuje již koncem ledna.

Do PUBG Europe League bylo pozváno šest předních evropských týmů, zbylých deset slotů bylo otevřeno naprosto každému. Skrze online kvalifikační síto stovek týmů se dokázala do TOP32 dostat i eSuba, která se minulý týden v Minsku prala o postup mezi tu největší špičku. Na LAN finále celé kvalifikace se bohužel českému týmu vůbec nedařilo a 14. místo ve skupině A bylo možná to poslední, co současné složení eSuby předvedlo.

Z dvoufázové offline kvalifikace zamířilo deset nejlepších týmů přímo do PEL, další šestici musí vystačit jistota působení v lize Contenders. Složení druhé nejvyšší soutěže bude mít ještě jednu šanci doplnit naprosto každý, kvalifikace pro obě poloviny Evropy a Blízký/Střední Východ proběhnou začátkem ledna. My opět patříme do regionu EU West a mezi registrovanými týmy již můžeme najít první české zástupce. Více informací zde.

PUBG Europe League

A kdo si tedy zajistil místenku v té nejdůležitější lize, tedy PUBG Europe League? Celkové pořadí finále celé kvalifikace najdete na obrázku. Kromě hvězdných jmen z pozvané šesticí v seznamu najdeme ruský tým Jokers se jmenovcem bývalého CS 1.6 profíka ceh9, nejlepší německý tým PENTA Sports, silné finské duo Excelerate a Saunabois, nebo třeba novou sestavu Teamu SoloMid. Kromě eSuby pak skončily mezi poraženými i týmy jako Method nebo Alliance.

Kompletní složení PUBG Europe League – Phase 1:

 Evropa Team Liquid
 Evropa FaZe Clan
 Evropa Pittsburgh Knights
 Evropa Ninjas in Pyjamas
 Rusko Natus Vincere
 Evropa Team Vitality
 Rusko Jokers
 Německo PENTA Sports
 Finsko Excelerate Gaming
 Rusko Red Diamonds
 Evropa Raise Your Edge
 Rusko M19
 Finsko Saunabois
 Turecko Team Ready
 Dánsko Team SoloMid
 CIS Alpochinki

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.