Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální Fortnite hráč byl zabanován na platformě Twitch z důvodu nízkého věku

13. 6. 2019 | 10:15 Fortnite
Streamer a Pro Fortnite hráč za organizaci FaZe Clan byl zabanován na platformě Twitch.
H1ghSky1
H1ghSky1

Streamer jménem “H1ghSky1" totiž porušil jedno z hlavních pravidel Twitche - věkový limit pro založení účtu a samotné streamování. Tento nejmladší profesionální hráč organizace FaZe Clan, kterému je pouze 12 let, streamoval rok a půl pod Twitch účtem svého bratra, jelikož věková hranice možnosti streamování na této platformě začíná od třinácti let. Samotný streamer se pak obhajoval tím, že streamování bylo vždy jeho snem a on byl tak nucen obejít jasně daná pravidla určená Twitchem.

Fortnite

Podobná pravidla má však i oficiální Fortnite turnajový systém, což pro tohoto mladého hráče jednoduše znamená, že se přibližně rok nebude moci oficiální turnajů účastnit. Jediné co mu tak zbylo, bylo přesunutí svého streamu na YouTube Gaming, kde během prvních pár dnů nasbíral 900 000 podporovatelů. Zde tak jeho kariéra může dále růst, i přestože dle oficiálních pravidel YouTube ani zde není kompletně svobodný. Musí být totiž v opatrovnickém režimu - stále za něho zodpovídají rodiče.

Právě s hrou Fortnite jsme se dočkali začínajících velice mladých hvězd profesionálního gamingu a streamu. Otázkou však zůstává, zda by tak mladí hráči neměli na svou kariéru déle počkat, i přestože je asi všem jasné, že v dnešní době tento pokrok a trend nejspíš nikdo nezastaví. Co si o tom myslíte vy? Je pro tak malé děti přínosné, aby už v tomto raném věku uzavíraly profesionální kontrakty a streamovaly?

NVIDIA
Zdroj: kotaku.com
Štítky: FaZe Clan,