Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráč Serpent obviněn z podvádění

18. 6. 2020 | 12:00 Fortnite
Posledních pár měsíců Fortnite komunitě přineslo spoustu kontroverze a skandálů. Ať už se jedná o obvinění profíků z teamování nebo problémy s griefováním (úmyslné kažení hry ostatním hráčům, často spojené se stream snipingem, pozn. redakce). Nedávno se však zvedla vlna nenávisti, protože známý australský hráč SerpentAU se přiznal k používání programu Macro.
Macros
Macros

Hráč se před pár dny k této kauze vyjádřil a přiznal se, že vskutku využíval výhod programu Macros. Tento program pomocí algoritmů usnadňuje opakované činnosti, takže SerpentAU byl jeden z nejlepších editorů v celé komunitě. Navíc řekl, že lituje podvodu, ale prý netušil, jak moc závažné toto provinění je. Ovšem je důležité poznamenat, že hráč využíval programu pouze v creativu, tedy v nekompetitivní části hry. Ale zároveň je pravda, že pravidla jasně říkají, že používání Macros je podvádění. Serpent lituje svých činů, ale současně poprosil svoje fanoušky, aby se nestyděli za podporování tohoto hráče v minulosti.

Nejkontroverznější ale ovšem je, pokud tuto kauzu porovnáme s případem profesionálního hráče Kai "Kquid" Eatona. Kquid využil aimbot ve velkém turnaji a odnesl si domů 11 000 AUD. SerpentAU použil Macros, aby mohl v Creativu tvořit obsah pro diváky z celého světa. Navíc Serpent byl potrestán propuštěním z organizace Overtime Gaming. Jeho fanoušci na Twitteru ho přesto nepřestávají podporovat a věří, že se situace zlepší.

Aimbot

Kauz a kontroverzí ve Fortnite prostředí přibývá a je jen otázkou času, kdy Epic Games přistoupí k radikálnějšímu řešení než je "pouhé" zabanování, jako např. u FaZe Jarvise. Je potřeba ostatní hráče nějakým způsobem zastrašit, aby nevyužívali programů, které jim dávají výhodu ve hře. Jak se s tím ale Epic popere a jestli vůbec je ve hvězdách.

Bylo podle vás potrestání Serpenta vyhozením z týmu adekvátní?

Ano, zasloužil si to
0% (0 hlasů)
Ne, bylo to příliš
0% (0 hlasů)
Celkem hlasů: 0