Přejít k hlavnímu obsahu

Profily týmů na Worlds 2018: LPL

26. 9. 2018 | 12:50 League of Legends
Čína má letos další šanci konečně vyhrát světový šampionát a její vyhlídky jsou snad nejlepší v historii. Právě v letošní sezóně totiž čínský region předčil zbytek světa na MSI i Rift Rivals.
Výchozí obrázek
Royal Never Give Up Worlds 2018

#1 - Royal Never Give Up - Šance pro Uziho?

Royal Never Give Up je možná vůbec největší favorit na celkové vítězství letošních Worlds. Uzi bude téměř jistě nejlepším hráčem Worlds top 20, protože tomuhle marksmanovi prostě letos vyšlo na co sáhl. Čínský marksman prolomil smolnou fazónu druhých míst a společně se svým týmem vyhrál oba splity čínské LPL, Rift Rivals i druhý nejdůležitější turnaj roku, Mid-Season Invitational. V ostatních týmech na šampionátu bychom hledali takovou hvězdu jen těžko. 

I přesto však RNG není jen o Uzim. Letme i Xiaohu budou patřit mezi nejlepší solo lanery na turnaji. Díky dvěma silným junglerům toti Royal Never Give Up může snadněji přenést trenérovy poznatky do dalších her, což pomůže zejména v bo5 sériích. Junglerské duo Karsa + Mlxg ukázalo svou plnou sílu už na MSI i v obou finálech LPL. Minimálně do knockout stage by se tento hvězdný tým neměl mít problém dostat. 

Sestava

 

RNG Worlds 2018

#2 Invictus Gaming - Černý kůň letošních Worlds?

O Invictus Gaming se na západě zatím kupodivu nemluví jako o jednom z favoritů. Vzhledem k jejich výsledkům v základní části i play-off čínské ligy však IG podle našeho mínění může mířit i na ty nejvyšší cíle. Na rozdíl od RNG, Invictus preferovalo cestu s korejsko-čínskou sestavou, jak tomu většinou u úspěšných týmů v Číně bývá. Díky tomu, že tento tým spolu hraje už poměrně dlouho, by Invictus mohli ve vypjatých momentech ukázat svou sílu a naprosto rozdrtit tým, jako je 100 Thieves, který mají ve skupině. 

Co se týče skupiny, právě Invictus si to o první místo rozdají zřejmě proti evropské jedničce Fnatic. Na to předpovídat průběh skupin je však ještě příliš brzy, protože se zatím nerozhodlo ani o kompletní čtveřici, a jak víme, ve skupinové fázi a zápasech bo1, se může stát naprosto cokoliv. Celek Invictus však v čínském play-off i základní části působil jako velice silný tým, který by mohl dělat velké problémy i korejským soupeřům. Kdo sledoval LPL pravidelně, od Invictus si bude nejspíš hodně slibovat a jestli hráči udrží formu z domácí soutěže a na světovém šampionátu ji třeba ještě posunou o level výše, může nakonec Invictus překvapit celý svět. Top 4 finiš vypadá pro IG bez většího přehánění velmi reálně.

Hvězdou tohoto týmu bude Rookie, který je dlouhodobě považován za jednoho z nejlepších midlanerů na světě. Sám dokáže zahrát velkou škálu šampionů a ve svém týmu se podílí nejvíce na získaných killech (KP 72,2 %). Dobře funguje i korejská rotace na toplane, kde se doplňují bývalý toplaner SKT, Duke, s TheShyem, který v Invictus vyrostl v toplanera světových kvalit. 

Sestava

Invictus Gaming Worlds 2018

#3 EDward Gaming - Hledání úspěchu na Worlds

EDward Gaming rozhodně nejsou nováčky na mezinárodních akcích. V roce 2015 se dokonce organizaci podařilo vyhrát Mid-Season Invitational proti SK Telecom T1. Na Worlds se však za čtyři roky nedostal tento tým ani jednou do semifinále. Letošní sestava se navíc od té loňské moc neliší (pouze dvě změny) a právě tehdy se EDG nedokázalo dostat ani z velmi hratelné skupiny, kde skončilo poslední. V cestě do čtvrtfinále čínskému týmu zabránily Ahq e-Sports club, Cloud9 a SK Telecom T1.

V letošní sezóně nedokázalo EDG úplně dosáhnout úrovně, na které bylo IG či RNG, ale i přesto si nakonec místo na Worlds tým vybojoval. Tento zdlouhavý boj o Worlds by aktuální sestavu paradoxně mohl posílit a nyní mohou být jako tým lépe připraveni na vypjaté duely o přežití v turnaji. Začátek v play-in fázi jim na jednu stranu může pomoci s rozehráním se na korejské půdě, ale na tu druhou bude pro jejich soupeře lehčí se proti nim připravit. EDG nepatří k absolutním favoritům na vítězství, ale proti západním týmům by měli být více než vyrovnaným soupeřem. Pokud se dostanou do hlavní fáze (což je více než pravděpodobné), nejspíše se střetnou s Team Liquid, což je soupeř, na kterého rozhodně mají a pro EDG tak vypadá nadějně další postup do čtvrtfinále. Že by se tahle sestava mohla dostat dál, však nevěříme.

V sestavě není jasný lídr, ale největší tváří je rozhodně Clearlove, který s organizací spojil vlastně celou svoji kariéru a dlouhodobě patří k nejlepším a nejoblíbenějším čínským junglerům. Na toplane působí Korejec Ray, kterého si můžeme pamatovat z loňské sestavy Cloud9. Nebude to tedy ani slabina, ale ani velký tahoun týmu. Zajímavou částí je určitě botlane, která spolu hraje už rok a půl a bude zajímavé sledovat, kam se od minulého roku posunula. Tehdy zejména iBoy působil velmi nezkušenným dojmem a na stage světového šampionátu nedokázal nastoupit tak, jako to dokázal na domácí scéně.

Sestava

Edward Gaming Worlds 2018
Štítky: LPL, Worlds