Přejít k hlavnímu obsahu

Major turnaj Blitzkrieg Masters s 5 Čechy startuje

27. 9. 2018 | 03:36 Battalion 1944
Po prvotní úspěšné vlně Battalion 1944 na několik měsíců upadl. Zároveň si však našel desítky nadšenců, kteří vytrvali. A právě ty již tento víkend uvidíme na prvním Major turnaji s názvem Blitzkrieg Masters.
Výchozí obrázek

Nástupce legendárních dílů Call of Duty se pozvolna dostává na kompetitivní scénu, a ačkoliv plná verze spatří světlo světa až za pár měsíců, máme tu první opravdu velký turnaj. Blitzkrieg Masters s historicky prvním označením Major se uskuteční 27. až 30. října v Amsterdamu a šestnáct týmů se v něm utká o 50 000 $.

Blitzkrieg Masters 2018

Pro hráče z evropského kontinentu se již v polovině července odehrála první battalionová LAN akce, kterou byl Gallantry Summer Event v budapešťském Infinity Esport Baru. K triumfu zde dokráčel PENTA Sports, dnešní Team Endpoint, české barvy zde hájili Petr 'cDe' Dumek a Ondřej 'loony' Kudrna, kteří s týmem AVENUE eSports skončili na bramborové pozici, těsně za finančními odměnami. Podobně jako ve starších CoDkách to vypadá, že Češi budou do světové špičky promlouvat. Vedle zmíněné dvojice se na Majoru v Amsterdamu představí ještě další tři našinci.

České scéně bude nejznámější jméno Jana 'elwzoy' Pařízka, který poslední měsíce hodně času strávil na PUBG scéně, zahrál si i na Broadcaster Royale v Seattlu a v minulosti jde vedle působení v Call of Duty 2 dokonce o mistra ČR v Overwatchi. Na Blitzkrieg Masters jej uvidíme v akci za tým Comrade Gaming, který ještě bez českého hráče v Budapešti prohrál s vítězem Gallantry Summer Eventu až ve finále. Multitalentovaný FPS hráč elwzoy se moc dobře zná i s dalším Čechem, s Lukášem 'Jackis' Knotkem byli součástí českého týmu The Ocelots, který začátkem února ovládl historicky první turnaji v Battalionu 1944. Jackis si na Majoru zahraje za tým Fierce Esports. Pátým do party je další z řady bývalých CoDkařů, Adam 'Adamelo' Sabol to po konci Call of Duty krátce zkoušel v CS:GO, ale Battalion jej učaroval a nyní se mu věnuje natolik, že se stal posilou jinak ryze nizozemského týmu Method, který na turnaj obdržel divokou kartu. Za něj mimo jiné střílí i historicky jeden z mála cizinců v dresu eSuby, Nick 'toxjee' Hol.

 Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D 
  Evropa Entropy Gaming Evropa Lux Gaming Evropa AVENUE eSports Spojené státy americké Team Sentinel 
  Nizozemsko Method Nizozemsko Team Demise Švédsko Comrade Gaming Německo 1UPeSport 
  Německo Team ZODIACS Evropa Singularity Esports Německo Project Hive Německo Nonames 
  Spojené státy americké Vireo.pro Evropa Fierce Esports Spojené státy americké Primal Extinction Evropa Team Endpoint 

Které české hráče můžete na Blitzkrieg Masters sledovat:

  • Comrade Gaming: Jan 'elwzoy' Pařízek
  • Fierce Esports: Lukáš 'Jackis' Knotek
  • AVENUE eSports: Petr 'cDe' Dumek a Ondřej 'loony' Kudrna
  • Method: Adam 'Adamelo' Sabol
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.