Přejít k hlavnímu obsahu

První závod letošní sezóny Virtual GP vyhrál Lukáš Přáda

20. 3. 2021 | 12:00 Virtuální závody
První kolo letošní sezóny oblíbených virtuálních závodů Virtual GP je za námi, na italské Imole se nejlépe dařilo Lukášovi Přádovi, závodníkovi ze stáje ERT Racing Team. Kde a kdy se uvidíme příště?
První kolo VGP
První kolo VGP
Zdroj: Virtual GP

Sezónu 2021 ve Virtual GP bez pochyb nejlépe odstartoval jezdec týmu ERT Racing Team, Lukáš Přáda, který se hned po rozsvícení zelené barvy na startovním semaforu dostal do vedení. Zbytek závodu si ho bez jakýchkoliv problému dokázal udržet a do cílové rovinky tak dojel jako první. Nebýt toho, že se jeho vlastní bratr, David Přáda, dostal hned v druhé zatáčce do kolize s jiným autem a skončil mimo trať ve štěrku, mohla být stáj ERT Racing Team na celkovém prvním místě. Kvůli smolnému startu se David ale umístil bez jediného bodu na posledním místě. Pouhé tři vteřiny poté dělily Martina Nejedlíka z Benzina ORLEN od prvního místa, hned za ním na třetím místě dojel reprezentant Entropiqu, Michal Matoušek. Na průběžné umístění té nejlepší jedenáctky jezdců po prvním závodě na italském okruhu Imola se můžeš podívat níže.

Průběžné skóre po prvním závodě
Průběžné skóre po prvním závodě
Zdroj: Virtual GP

Díky skvělému výkonu obou jezdců týmu Entropiq se právě tento celek umístil po prvním závodě na zlaté příčce týmové tabulky. Michal Matoušek s třetím místem získal 17 bodů pro Entropiq, Lukáš Podstata hned za ním dokázal vybojovat o tři body méně, což v součtu na celkových 25 bodů stáje ERT Racing Team bohatě stačilo. Hned první závod byl krásnou ukázkou a ochutnávkou toho, co nás v téhle sezóně Virtual GP ještě čeká a proč byste neměli zapomenout sledovat další kolo v úterý 30. března na okruhu v Daytoně v USA. Níže najdeš jak průběžné týmové skóre, tak i videosestřih toho nejlepšího, co nám Imola nabídla, určitě to stojí za zhlédnutí.

Průběžné týmové skóre po prvním závodě
Průběžné týmové skóre po prvním závodě
Zdroj: Virtual GP
Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.