Přejít k hlavnímu obsahu

Rainbow Six: Siege na offlinu v Ostravě

13. 7. 2018 | 12:19 Rainbow Six: Siege
 Není to tak dlouho, co jste se mohli dočíst, že Rainbow Six: Siege a informace o něm míří na PLAYzone. A voilá, máme tu hned ohlášení prvního turnaje. Nebudete to žádná dlouhodobá PLAYzone liga, ale offline turnaj nejlepších českých týmů.
Výchozí obrázek

 

Není to tak dlouho, co jste se mohli dočíst, že Rainbow Six: Siege a informace o něm míří na PLAYzone. A voilá, máme tu hned ohlášení prvního turnaje. Nebudete to žádná dlouhodobá PLAYzone liga, ale offline turnaj nejlepších českých týmů.

Představuji vám Ostrava Championship R6S LAN 2018, neboli Ostravské mistrovství ve hře Rainbow Six: Siege. Budu upřímný (výjimečně): S „klukama z Ovy“ jsme měl tu čest se poznat při nedávném Mistrovství Ostravy v SC2, ale když jsem viděl první informace o turnaji, byl jsem lehce rozpolcený. Na jednu stranu jsem byl rád, že pro stagnující Starcraft scénu někdo něco dělá, na druhou stranu jsem si pod slovním spojením Mistrovství Ostravy nebyl prostě schopný představit cokoli seriózního. Co by to proboha mohlo být? Nemohl jsem být dál od pravdy! Na turnaj se sjela většina české špičky, admini vše zvládli perfektně a i z hlediska streamu a prezentace vše proběhlo na výbornou. Ostravské turnaje patří k tomu nejlepšímu, co můžeme v našich luzích a hájích zažít. Navíc je partnerem těchto offline akcí i samotné město Ostrava a dovolím si tvrdit, že se tak řadí k několika málo samosprávným celkům v ČR, které otevřeně (a věcně) podporují elektronické sportování.

OvaChamp

Pojďme se však podívat na turnaj samotný. Vše se uskuteční 25. srpna 2018. Jedná se o jednodenní akci, kde na konci zůstane jen jeden tým, který se bude moci pyšnit titulem Mistra Ostravy pro rok 2018. Utká se spolu 8 týmů, nejprve ve dvou skupinách, z nich pak postoupí celkem šest týmů do pavouka. Skupinová část se bude hrát jen na jednu mapu, pavouk už jako BO3. A které týmy, že se spolu utkají? Registrace není rozhodně otevřena každému a pořadatelé vše řeší pomocí přímých pozvánek. O hodnotnou finanční odměnu spolu s věcnými cenami se tak utkají opravdu jen ti nejlepší, kteří na české scéně jsou.

Trofej

O všem se tu ještě dočtete, přeci jen celá akce proběhne až za víc než měsíc. Stejně tak je čas na informace a odkazy na stream, který zajistí ostřílený R6S komentátor Darwy, ve spojení s méně ostříleným komentátorem Tučňákem, pro nějž to bude R6S premiéra. Držme mu palce, ať na Oregonu nevidíme příliš mnoho Stalkerů nebo Zerglingů.

Více informací o turnajích v Ostravě najdete na oficiálním webu akce a na Facebooku.