Přejít k hlavnímu obsahu

Rakouský politik měsíčně utrácel tisíce euro ze stranického účtu na vylepšení v Clash of Clans

24. 12. 2019 | 15:19 Všechny hry
Rakouský politik Heinz-Christian Strache nemá v současnosti na růžích vůbec ustláno. Po korupčním skandálu se na něj totiž provalila další nepříjemnost, stranické peníze totiž utrácel za upgrady v online hře Clash of Clans.
Heinz-Christian Strache
Heinz-Christian Strache

Ačkoliv se již v čele rakouských Svobodných (FPÖ) po nedávných skandálech nenachází, tak se na Heinze-Christiana Stracheho v pondělí provalila bizarní skutečnost. Z účtu této pravicové strany totiž politik utrácel na měsíční bázi 2 až 3 tisíce euro za hraní mobilní hry Clash of Clans. Cílem této hry je vybudovat město, bránit ho a dobývat území ostatních. Čím více do hry vložíte peněz, tím více si ušetříte čas věnovaný do hry.

Informace se objevila ve zprávě rakouské federální policie před čtyřmi lety, až nyní se však dostala do rukou Austrian Kleine Zeitung a na Twitteru to provalil reportér Georg Renner. Tehdejší vůdce FPÖ sice uvedl, že stranický účet použil omylem a peníze na něj vrátil. Dle informací se ale nejednalo o jednorázový vklad, nýbrž o měsíční utrácení. Oproti skandálu Ibizagate jde sice o malichernost, na reputaci to ale Strachemu nepřidá.

Zdroj: dw.com
Štítky: Clash of clans
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.