Přejít k hlavnímu obsahu

RAMS Jellou: V delších sériích porazíme většinu týmů

27. 2. 2020 | 13:00 League of Legends
V dalším ze série rozhovorů jsme vyzpovídali Jiřího "Jellou" Linharta z týmu RAMS, který poodhalil zákulisí jednoho z týmů v Hitpoint Masters, zhodnotil své i týmové výkony a představil cíle v současné sezóně.
RAMS Jellou
RAMS Jellou

Jak hodnotíš váš poslední týden v Hitpoint Masters, kdy jste se dokázali dotáhnout na Team Brute?

Poslední týden hodnotím velmi dobře, jelikož jsme se dokázali oklepat z předchozího kola, kde jsme prohráli oba zápasy proti eSubě a právě proti týmu Brute. Řekl bych, že rozhodla lepší příprava, konkrétně 1 až 2 scrim bloky denně. Také pomohl návrat k původní sestavě, kde se náš hlavní mid-late game shotcaller Annyeong vrátil na pozici supporta a měl tak větší prostor ke korigování hry. Všichni mě mile překvapili, ale sem tam se někdo nechá odchytit nebo zabít 1v1 a zahodí kus výhody z early game, která nám dělá největší problémy. Co se týče mě osobně, tak jsem za sebe rád, jelikož to vypadá týden od týdne lépe, ale pořád jsou části hry, ve kterých hodně zaostávám oproti jiným junglerům v lize.

Na vrcholové domácí scéně platíš spíše za nováčka, v nejvyšší lize hraješ druhou sezónu. S čím jsi šel do letošní sezóny a jak probíhal přesun z eXtatus do RAMS? 

Lolko sice hraji už od sezóny 1, ale aktivněji od sezóny 6. Hitpoint atmosféra dokáže člověka motivačně podpořit, aby na sobě pracoval. Na konci minulého splitu jsem si řekl, že ten příští pojedu do Svitav jako hráč, a ne jako divák a s tím jsem šel i do tohoto roku. Můj cíl v jarním splitu je hlavně dostat se na LEGENDS a ukázat se. Jelikož eXtatus končil a tým se rozpadl, rozhodl jsem si dát menší pauzu. Původně vypadala sestava RAMS jinak, měl v ní hrát jiný jungler a já hledal zahraniční angažmá, které se přes pár nepovedených kvalifikací do zahraničních ERL lig nezdařilo. Nakonec jsem se dostal do dnešního RAMS a hraju tak s bobiistou a motýlkem jako minulý split.

Jak ty osobně vnímáš aktuální split? Jak hodnotíš vaše výsledky, herní projev a změny týmu?

Jak jsem říkal, atmosféra ligy je vždy nádherná, to se bohužel nedá říct o našem herním projevu. Před startem ligy jsem se domníval, že budeme TOP 4 po play-in fázi a jsem tedy velice zklamáný a motivováný dát do každé následující hry vše, abych náš tým posunul směrem k playoff. Tým se konzistentně víkend od víkendu zlepšuje, ale pořád máme nedostatky v komunikaci, draftech, plánování her a životosprávě. Naše největší síly jsou konzistentní výkony našeho toplanera, carry potenciál na 3 rolích, dále to, že máme určitý týmový styl, který některé ostatní týmy v lize nemají a také obrovské champion pooly. Kdybych měl sám sebe ohodnotit individuálně, tak jsem na jednu stranu spokojený, že vidím určité zlepšení, ale na druhou stranu jsem na sebe naštvaný, protože jsme některé hry prohráli z části díky chybám, co během zápasu dělám. 

Naše největší síly jsou konzistentní výkony našeho toplanera, carry potenciál na 3 rolích, že máme určitý týmový styl, který některé ostatní týmy v lize nemají a obrovské champion pooly.

Jak se ti pracuje s koučem Naramou?

V mé kariéře jsem pracoval s několika kouči a každý mi dal něco jiného. Co odlišuje Naramu od jiných je, že on bere věci opravdu do hloubky a snaží se s námi přijít na odpovědi k otázkám, které máme. Také naučil náš tým, co to znamená slovo lane managment a základní prvky komunikace. Dal každému nějaké základy a věci na kterých by měl pracovat. Jelikož jde o jeho první split jako kouč, tak to ještě trošku skřipe, ale postupně přicházíme na to, jak chceme draftovat, jak chceme hrát, a kde děláme chyby.

Jak hodnotíš aktuální kvalitu ligy a jaké máte cíle s RAMS?

Letošní split se mi zdá o dost lepší než minulé splity, jelikož mi připadají všechny týmy na hodně podobné úrovni a žádného týmu jsem se zatím nebál. S týmem určitě zabojujeme, abychom se do Svitav dostali, a já věřím, že na to máme. Největší hrozbou je pro nás BO1, protože si myslím, že v delších sériích porazíme většinu týmů.  
 

Hitpoint Masters

Šestý týden se utkáte s předními týmy tabulky: Sampi a Flayn. Jaký bude průběh těchto zápasů?

Tento týden máme komplikované přípravy, jelikož náš shotcaller Annyeong leží v nemocnici se sádrou na noze. Sampi už jsme jednou na riftu porazili, a to díky individuálnímu přehrání na určitých rolích. Věřím, že to bude znovu ten faktor, který rozhodne zápas, snad v náš prospěch. Proti Flayn jsme prohráli hlavně na chyby v draftu, které v příštím zápase opakovat nebudeme.

Díky za rozhovor, hodně štěstí do dalších zápasů. Chtěl bys na konec něco vzkázat čtenářům, nebo fanouškům RAMS?

Bylo mi ctí, že právě já můžu reprezentovat náš tým v tomto rozhovoru, díky organizaci RAMS a všem fanouškům co nám fandí v našich 50 minutových fiestách.
 

League of Legends