Přejít k hlavnímu obsahu

Respawn naslouchá komunitě a přináší řadu vítaných změn u zbraní i postav

17. 4. 2019 | 09:48 Apex Legends
Apex Legends je tu s námi teprve necelé dva a půl měsíce, někdy tak může rychlejší přidávání nového obsahu v rámci optimalizace trvat. Důležité však je, že vývojáři se nebojí komunitě naslouchat!
Výchozí obrázek
Gibraltar & Caustic

Postavy

Nejdůležitější balanční změnou okolo postav je problém s velikostí některých charakterů. Nové změny se dotknou především dvou největších, Caustica s Gibraltarem, kteří obdrží nový pasivní bonus Fortified. Ten redukuje každé příchozí poškození o 10 procent. Do budoucna se však nemusí jednat o jediné řešení tohoto problému. Caustic se dočká i buffu svých schopností, nyní bude jeho plyn dávat 4 dmg namísto 1 za každý tick. Ultimátka poté nově bude možná hodit až na 33 metrů, namísto 28. U pasivní schopnosti Gibraltara, tedy štítu při zamíření, pak byly zvýšena životy z 50 na 75. Minimálně Caustica nyní na bojišti uvidíme určitě daleko častěji, u Gibraltara se možná pro změnu ukáže jeho skutečný potenciál, který skýtá jeho ultimátka.

Zbraně

Bezesporu nejsilnější zbraní ve hře byl Wingman, který byl hlavní volbou každého, kdo dokáže aspoň trochu přesně střílet. Jedinou změnou je zmenšení zásobníku, tak uvidíme, jestli to bude stačit. V základním zásobníku nyní budou pouze 4 náboje, v Common 6, v Rare 8 a v Epic 10. Radost oblíbencům Wingmana naopak udělá úprava zlaté verze, která nyní bude mít jako zaměřovač Digital Threat.

Respawn se také rozhodl posílit odstřelovačky, u všech tří bude snížena redukce u zásahů do nohou z 25 na 10 procent. Stejně tak bude o určitá procenta sníženo houpání zbraně při střelbě. Samostatných buffů se poté dočká i Longbow DMR, jehož kadence je z 1.2 zvýšena na 1.6 výstřelů za sekundu. Stejně tak je zvětšen jeho zásobník, který v základu pojme o náboj více a každé rozšíření dokonce o dva.

NVIDIA

Jednou z nejslabších potenciálních late game zbraní byl od jeho přidání Havoc, který se rovněž dočká celé řady buffů. Zásobník bez možnosti rozšíření bude nyní místo 25 čítat 32 nábojů, charge bude nyní o náboj rychlejší a poškození zvýšeno o 5 pro blízkou i větší vzdálenost. Razantně byl zvýšen také dostřel, po kterém se poškození začne snižovat. Vylepšena byla také zlatá verze Havocu, která nyní bude obsahovat Turbocharger a jako zaměřovač 1x-2x variabilní holo, které obdržela také R-301 Carbine.

Poslední úpravy se dočkal Spitfire, jehož základní poškození je z 20 sníženo na 18. Zmenšeny byly také všechny jeho rozšířené zásobníky o pět nábojů.

Battle Pass XP Bonus Event

Na oslavu patche 1.1.1 ve středu večer odstartoval také dvoudenní event, během kterého za své první TOP5 umístění za den obdržíte bonus v podobě celého Battle Pass levelu, tedy 29500 zkušeností. Jednorázová akce skončí v pátek okolo 19:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.